Artikel top billede

Har du styr på dine licenser? Få overblikket her

Betaler du mon for meget for dine software-licenser? Hvis du ikke ved det, bør du læse videre her. Computerworld hjælper dig på vej med gode råd om licens-styring.

Det kræver opmærksomhed at få styr på alle de software-licenser, som en virksomhed betaler for.

Ofte er antallet af indkøbte licenser og indgåede software-aftaler knopskudt til et sandt virvar, som kan virke ganske uoverskueligt for it-chefen, der ofte vil finde, at mange licenser slet ikke anvendes længere i virksomheden.

Ansatte med special-licenser kan have forladt virksomheden eller være flyttet til andre projekter, ligesom projekter og ideer kan være blevet lukket ned, inden licens-aftalen udløber.

Samtidig kan det hænde, at ansatte anskaffer sig software via halv-dunkle kanaler uden at sørge for, at licensen bliver betalt.

Måske har du også en udfordring med din virksomheds licenser? Har du nu styr på det hele?

Computerworld hjælper dig på vej med gode råd, tips og mere viden om licensstyrings-junglen.

Klik på hvert enkelt link herunder for at få mere at vide.


Alle taber på komplekse licensregler
Software-virksomhedernes meget komplekse licens-politikker er en ulempe for både kunder, partnere og virksomheden selv, mener IDC




Sejler dit licensregnskab også?
Hvis mængden af ulovlig software skal ned, skal virksomhederne tage licensregnskabet lige så alvorligt som momsregnskabet, mener BSA. It-chefer vil have mere gennemsigtige licensregler.


Sådan undgår du at få tæsk af licens-politiet
Det kan koste virksomheden dyrt ikke at have styr på licenserne.


Derfor får din virksomhed besøg af licenskontrollen
En licensrevision kan ramme alle. Men der er nogle ting, en virksomhed kan gøre for at undgå ubehagelige overraskelser. Læs her, hvorfor softwarefirmaerne auditerer din virksomhed.


Til torskegilde hos softwarebranchen
Licensrevision er et af softwarebranchens våben i kampen mod piratkopier og anden ulovlig software. Læs her, hvordan din virksomhed slipper helskindet igennem en audit.


Softwarelicenserne vækker bekymring
Styring af software-licenser giver alvorligt hovedbrud - faktisk så meget, at det kan forstyrre det daglige arbejde.


Sådan får du succes med cloud computing
Noget, der kan trække tæppet væk under cloud computing, er, hvor svært det er at få visse applikationer til at køre effektivt i skyen. For slet ikke at tale om licens-udfordringen.


Citrix-kunder får ny virtualiserings-licens efter pres
Citrix justerer sine licenser til desktop-virtualisering efter pres fra flere kunder. Justeringen kan vise sig at være en god idé, hvis selskabet kan vinde plads blandt københavnske skolebørn.


HP styrer i markedet for licensstyring
HP fylder suverænt mest i markedet for software til licensstyring, viser IDC-undersøgelse.


Få mere ud af dine forhandlinger med Microsoft
Bruger du Office i din virksomhed? Her får du nogle gode råd til at forhandle den pris, du betaler i licens-omkostninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere