Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Microsoft ændrer organisationen

Microsoft fusionerer to vigtige divisioner til en samlet og fokuseret enhed. Ray Ozzie træder et skridt tilbage.

Computerworld News Service: Microsoft slår dørene op for en helt ny division, der skal bringe cloud- og on-premises softwareudvikling tættere sammen og tilbyde en håndgribelig platform for virksomhedskunderne.

Server- og cloud-divisionen (SCD) vil være en del af 'Server og Tool' forretningsdelen og skal fungere som en sammenslutning af 'Windows Server and Solutions Group' og 'Windows Azure Group'.

Sammenlægningen af de to divisioner udgør den første større organisatoriske forandring mod at samle Microsofts arbejde med on-premises og cloud.

Ray Ozzie i baggrunden

Udviklingsholdet bag Windows Azure er indtil nu blevet styret af Microsofts ledende softwarearkitekt, Ray Ozzie.

Han træder nu i baggrunden, mens Bob Muglia, der er chef for 'Server and Tools'-divisionen, overtager chefposten for den sammenlagte division.

Ray Ozzie vil dog "stadig være involveret i Microsofts cloud-strategi og tjenesteudbud, ligesom han vil være involveret i det, der har med social software at gøre," siger en talsperson fra Microsoft.

Ray Ozzie vil desuden være ansvarlig for det generelle overblik over virksomhedens tekniske strategi og produktarkitektur.

"Den nye organisation… markerer, at der ikke længere kun er tale om et avanceret udviklingsprojekt, men i stedet om en vigtig og voksende forretning for Microsoft," skriver holdet bag Windows Azure på sin blog.

Azure vil snart koste penge

Microsoft lancerede formelt Azure på selskabets Professional Developers Conference i sidste måned. Du kan læse mere om Azure på konferencen her.

Selskabet vil begynde at indkræve penge fra brugerne af cloud-infrastrukturen fra og med februar 2010.

Windows Server divisionen skriver på sin blog, at forandringen "afspejler en tilpasning af ressourcerne til vores strategi og repræsenterer en naturlig udvikling for Microsoft."

Udvikling og system-styring under samme paraply

Amitabh Srivastava, som var med til at udvikle styresystemet til Azure, vil stå i spidsen for SCD og arbejde direkte under Bob Muglia.

Den tidligere leder af Windows Server and solutions, corporate vice president Bill Laing, vil stå direkte under Amitabh Srivastava.

Doug Hauger, som er leder af Windows Azures forretnings- og marketings-team, vil fortsætte i samme rolle og desuden medvirke i marketingsdelen for server and tools, der er under ledelse af corporate vice president Robert Wahbe.

Robert Wahbe vil stå direkte under corporate vice president Bob Kelly, der desuden er ansvarlig for Windows Server, System Center og Forefront.

Microsoft har talt højt og flot om selskabets ‘software-plus-services' strategi, som kombinerer on-premises software, cloud-infrastruktur og cloud-tjenester, som for eksempel Exchange Online og [url= https://www.computerworld.dk/search/?q=sharepoint]SharePoint Online.[/url]

Sammenlægningen bringer ikke bare styresystemer til servere sammen med databaseudvikling, men tilføjer desuden udviklingsværktøj og systemstyringsværktøj under den samme paraply.

Derudover tilføres Windows Azure ved sammenlægningen alle "fordelene ved en samlet marketings-, salgs- og ingeniørindsats," siger en talsperson fra virksomheden.

Holdet bag Windows Server skriver på sin blog, at "sammen kan Windows Server, Windows Azure, SQL Server, SQL Azure, Visual Studio og System Center hjælpe kunderne med at udvide eksisterende investeringer til også at omfatte en fremtid, der kombinerer on-premises og cloud-løsninger. SCD vil få en nøglerolle i den indsats."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere