Artikel top billede

Apple: Nokia stjæler med arme og ben

Først sagsøgte Nokia Apple for iPhone, og nu har Steve Jobs-holdet svaret ved også at sagsøge Nokia.

Det er kun få uger siden, at Nokia valgte at sagsøge Apple for med iPhone at have brudt en række Nokia-patenter inden for GSM, UMTS og WLAN-standarder.

Nu er situationen dog vendt 180 grader, for amerikanerne har netop sendt en hård snebold tilbage i hovedet på finnerne.

"Andre virksomheder må konkurrere med os ved at opfinde deres egne teknologier, ikke bare ved at stjæle vores," udtaler Bruce Sewell, der er Apples chef-jurist, i en kortfattet meddelelse.

Helt præcist mener Apple, at Nokia har brudt 13 Apple-patenter - i Nokias søgsmål mod Apple, blev iPhone-producenten anklaget for at have brudt 10 af Nokias patenter.

Dermed giver Apple svar på tiltale - i hvert fald verbalt - for da Nokia sagsøgte Apple, var det også hårde ord der blev sendt over Atlanterhavet.

"Ved at nægte at acceptere passende aftaler for Nokias intellektuelle ejendom, forsøger Apple at få en gratis tur på ryggen af Nokias innovation," lød anklagen fra Nokia.

Apple: Her er vores opfindelser
Apple er ikke blev for at fremhæve virksomhedens betydning for it-industrien, og slutter således den eller korte meddelelse af med at remse en række populære Apple-opfindelser op.

"Apple antændte revolutionen for personlige computere i 1970'erne med Apple II og gen-opfandt den personlige computer i 1980'erne med Macintosh," lyder det blandt andet.

"Apple står også i spidsen for den digitale medie-revolution med sine transportable afspillere til musik og video, iPod, og iTunes online-butikken, og har entreret mobiltelefon-markedet med sin revolutionerende iPhone."

Derfor er patensagerne svære

Teleanalytiker Torben Rune, direktør i Netplan, har tidligere vurderet, at Nokias søgsmål mod Apple kan tage år at afgøre, og at resultatet kan tippe i begge retninger, da den slags patent-diskussioner er uhyre komplicerede at afgøre.

"Sådan nogle standarder har masser af fortolkningsmuligheder, og man kommer ofte ud i, at nogen lader sig inspirere af en standard eller forbedrer den."

"Det kan tage år, og nogle gange ender man faktisk med ikke at kunne afgøre det, så man må finde en anden løsning," forklarede Torben Rune.

Hvis Nokia ender med at vinde sagen, kan det betyde en milliard-regning til Apple, har internationale analytikere vurderet.

Om det er årsagen til, at Apple nu også har valgt at sagsøge Nokia, er uvist, men sikkert er det, at vi dermed ikke har hørt det sidste til stridighederne mellem de to tele-kombattanter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere