Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Tønder Kommune taber sag om udbudsregler

Tønder Kommune valgte KMD som leverandør uden at gå i udbud. Det koster nu kommunen en kendelse imod sig i Klagenævn for Udbud.

Tønder Kommune brød udbudsreglerne, da kommunen i 2008 valgte KMD som leverandør af ERP-systemet Opus - uden at gå i udbud.

Det har Klagenævnet for Udbud netop afgjort.

Selskabet Tabulex klagede til nævnet, der altså nu har givet kommunen et rap over fingrerne.

"Det gav efter vores opfattelse ikke nogen mening at gennemføre et udbud. Men det skulle vi altså have gjort alligevel. Det tager vi til efterretning, og vi vil naturligvis bestræbe os på at overholde udbudsreglerne," siger kommunaldirektør Thorkild Præstegaard til Danske Kommuner.

Ifølge kommunen var KMD den eneste leverandør, der kunne opfylde kommunens it-strategi. Derfor gik kommunen ikke i udbud.

Tidligere har Tønder Kommune forklaret dens opfattelse af sagen over for Computerworld.

Selvom kommunen tabte sagen i Klagenævn for Udbud, bliver aftalen med KMD ikke opsagt, som klageren ellers havde opfordret til.

Større sag på vej

I en anden sag om om manglende udbud, er op imod 28 kommuner i Konkurrencestyrelsens søgelys, fordi de har undladt at afholde udbud.

Her er der primært tale om køb af KMD Opus økonomi-system.

Forklaringerne fra kommunerne om hvorfor man ikke er gået i udbud er noget forskellige.

De går fra at summen på kontrakten ikke overstiger de lovpligtige krav til hvornår man skal i udbud, over at der blot er tale om en versionsopdatering til at KMD er eneste leverandør, der kan klare opgaven.

Foreløbig er indenrigsminister Karen Ellemann (V) hevet ind i den sag af Dansk Folkeparti.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere