Artikel top billede

Sander afviser exit-planer - vil blive som minister

Videnskabsminister Helge Sander vil ikke alene fortsætte på ministerposten efter en ministerrokade. Han vil også have flere ansvarsområder.

Flere politiske kommentatorer har spået, at videnskabsminister Helge Sander (V) er den første minister på vej mod fejebladet, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) inden for de kommende uger eller måneder forventeligt begynder at rokere rundt på sit ministerhold.

Men Helge Sander er ikke en færdig mand i Videnskabsministeriet. Altså, hvis man spørger ham selv.

"Beslutningen er udelukkende op til statsministeren," lyder det kortfattet fra Helge Sander, som samtidig bedyrer over for Computerworld, at han meget gerne vil fortsætte som chef i Videnskabsministeriet og endda tage ansvaret for nye ressortområder.

Det skulle i givet fald dreje sig om alle videregående uddannelser - herunder professionshøjskoler, der på nuværende tidspunkt hører under Undervisningsministeriet.

Stor tilfredshed og mere end flueben

"Der er mange politiske eksperter, der gør sig bemærkede i pressen, og det fylder jo alt sammen i avisspalterne," siger Helge Sander om vurderingerne af hans måske kommende fyring som videnskabsminister, som flere politiske iagttagere hævder over for Computerworld, er noget nær et faktum.

Til julefrokosten i Videnskabsministeriet sagde Helge Sander da også, at "Videnskabsministre kommer og går, men ministeriet bør bestå".

Den sætning bliver af flere kilder tolket som et slags farvel til embedsfolkene på forhånd.

Men den udlægning er Helge Sander - ikke overraskende - uenig i.

"Ja, den slags skal man nok ikke lægge for meget i. Jeg håber bare ikke, at ministeriet bliver sprængt efter en ministerrokade," lyder det fra videnskabsministeren.

Og han siger samtidig, at han kan kigge tilbage på sine foreløbig otte år i ministeriet med stor tilfredshed.

"Vi kan sætte flueben ud for alle de mål, som vi har sat os - og mere til," fortæller Helge Sander.

Er der visioner på vej?

Videnskabsministeren fastslår, at han gerne vil have indført og diskuteret flere ting i 2010.

Lige rundt om hjørnet drejer det sig blandt andet om indførelsen af Forskningsrådsforliget og diskussionen af en længe ventet rapport fra højhastighedskomiteen om, hvordan Danmark kan blive en af verdens førende bredbåndsnationer.

"Jeg vil offentliggøre de mål, som jeg agter at forfølge, om et par uger," lyder det fra Helge Sander, som ikke vil løfte sløret for, hvilke mål og succeskriterier, det specifikt drejer sig om.

Længe til rokaden er en realitet

Helge Sander er sammen med udenrigsminister Per Stig Møller (K) de længst siddende ministre i den nuværende VK-regering med støttepartiet Dansk Folkeparti, der tog den politiske magt i 2001, da de skubbede Nyrup & Co. af tronen.

Siden har Helge Sander i medierne været spået færdig flere gange, men det rører tilsyneladende ikke herningenseren.

"Jeg er stille og rolig, og derfor ser jeg frem til, hvad statsministeren melder ud. Jeg tror dog, at der godt kan gå et stykke tid, før han melder noget ud," lyder det fra Helge Sander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere