Artikel top billede

Lyngby Rådhus. Fotograf: Henrik Holst/Lyngby-Taarbæk Kommune

Elever skal møde kommunen efter OpenOffice-klager

Efter åben kritik af OpenOffice-pakken i Lyngby-Taarbæk har kommunen valgt at indkalde skolernes elevrådsformænd til et informations- og undervisningmøde.

Lyngby-Taarbæk Kommune har efter pres fra elevrådet på Virum Skole om bøvl med OpenOffice-kontorpakken valgt at indkalde elevrådsformændene fra kommunens 11 skoler til et møde.

Formålet med mødet, der er berammet til to timer om eftermiddagen tirsdag 2. februar, er, at elevråds-formændene skal stifte nærmere bekendtskab med den OpenOffice-pakke, som kommunen stiller til rådighed på kommune-skolerne frem for Microsofts Office-pakke, der tidligere på året blev skåret væk på grund af besparelser.

Sagen begyndte at rulle, da elevrådet på Virum Skole efter en diskussion med skolebestyrelsen valgte at sende et åbent brev med deres klager ud til kommunens it-chef Jens Kjellerup, den nyvalgte borgmester Søren P. Rasmussen (V), kommunalbestyrelsen og ikke mindst lokalavisen Det Grønne Område.

Problemer mellem hjem og skole

Siden offentliggørelsen af Virum Skole-elevernes brev i Det Grønne Område har der været skriverier flere steder i pressen om de problemer, som eleverne i de forgangne måneder har sloges med i OpenOffice-pakken.

"På Virum skole og mange andre skoler i kommunen oplever vi børn (og mange lærere) store problemer med OpenOffice-programmerne. For det første syntes vi, at det er et kæmpe problem, at vi aldrig har lært at bruge programmet, og især fordi niende-klasserne skal til eksamen i et program, de ikke kender og ikke ved, hvordan man skal bruge," lyder det blandt andet i brevet fra eleverne.

Et af de helt konkrete problemer har været layout, som ser forskellig ud fra kontorpakke til kontorpakke.

"Hvis vi skriver en dansk stil derhjemme i Word og bruger meget tid på layoutet i stilen, når vi så kommer over på skolen og skal printe den ud eller rette i den, er layoutet et helt andet og mere rodet, end det vi havde brugt tid på derhjemme. Dette er et problem, fordi vi også får karakterer for orden," skriver eleverne i brevet.

Som svar på tiltale har elevernes lokale formænd altså i første omgang fået tilbudt et informations- og undervisningsmøde om open source-kontorpakken, der har voldt flere af poderne en del problemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere