Artikel top billede

Administrerende direktør i Omada, Morten Boel Sigurdsson, fortæller, at virksomheden har haft et administrativt samarbejde med Venzo i forbindelse med fakturering af Skat.

Omada tæt på sag om leverandørfusk hos Skat

It-firmaet Omada har over en to-årig periode faktureret skat for næsten 40 millioner kroner på vegne af omstridte Venzo. Alligevel afviser Omada at have noget med sagen at gøre.

Da leverandørsamarbejdet mellem Skat og det omblæste it-konsulentfirma Venzo blev indgået, skete det med it-virksomheden Omada som mellemled. Det fremgår af den research, som er foretaget forud for Operation X's udsendelse på TV 2 i går.

I udsendelsen kunne Operation X afsløre flere mistænkelige forretningsforhold hos Venzo, der blandt andet ifølge et internt timeregnskab skulle have overfaktureret Skat med flere millioner kroner.

Fordi Venzo på det tidspunkt, hvor aftalen blev indgået, ikke havde leverandøraftale med SKI (Staten og Kommunernes Indkøbs Service), blev der indgået en aftale med virksomheden Omada om at viderefakturere de konsulentydelser, som Venzo udfører for Skat.

Administrerende direktør hos Omada, Morten Boel Sigurdsson, vedkender, at det er Omada, der har stået for al fakturering af Venzos ydelser, og at det i øvrigt er foregået helt efter reglerne.

"Vi har faktureret Skat helt i henhold til reglerne i SKI, det vil jeg til hver en tid vedkende mig. Og heri består vores rolle i sagen," siger Morten Boel Sigurdsson.

Fakturering for næsten 40 millioner

I perioden 30. juni 2007 til 31. maj 2009 har Omada sendt fakturaer til Skat på vegne af Venzo for næsten 40 millioner kroner inklusiv moms. Alligevel fastholder Morten Boel Sigurdsson, at Omada ikke er part i leverandørforholdet mellem Venzo og Skat.

"Vi er udelukkende et administrativt led i henhold til SKI-standardaftalen. Det er ikke os, der har valgt Venzo. Skat har valgt Venzo som leverandør, Omada har slet ingen part i den sag," siger Morten Boel Sigurdsson.

Morten Boel Sigurdsson afviser, at have kendskab til den påståede overfakturering, og han har heller ikke været bekendt med, at Venzo skulle have en sponsoraftale med Høj Håndbold, som det ellers kom frem i TV 2s udsendelse.

I det hele taget benægter han, at have nogen som helst indsigt i, hvordan samarbejdet mellem Skat og Venzo foregår.

Prisen er hemmelig

"Det omtalte firma er underleverandør efter SKI's regler, men det praktiske samarbejde, kundekontakt, indgåelse af aftaler og konkret arbejde, det er fuldkomment varetaget af underleverandøren," siger han.

Men er det ikke jer, der har ansvaret for de fakturaer i fremsender?

"Jo. Vi har 100 procent det ansvar, som ligger i det SKI-rammesæt, som aftalen er lavet på. Og alle de fakturaer vi har sendt til kunden er også blevet godkendt hver eneste måned," siger Morten Boel Sigurdsson.

Kan du løfte sløret for, hvor meget det koster at viderefakturere igennem jer? Er det noget, I tjener penge på?

"Det er som sagt en administrativ aftale, hvor vi skal have vores omkostninger dækket, men jeg ønsker ikke at gå ind i en dialog om vores interne priser for ydelser," siger Morten Boel Sigurdsson.

Morten Boel Sirgudsson vi ikke på nuværende tidspunkt forholde sig til, om hvorvidt samarbejdet med Venzo kommer til at fortsætte.

Han henviser til, at Omada ikke har modtaget nogen henvendelse fra kunden om, at forholdet skulle være problematisk.

Han ønsker heller ikke at kommentere på, hvorvidt han privat er gode venner med Venzos direktør, Dennis Nielsen.

I perioden 30. juni 2007 til 31. maj 2009 har Omada ifølge Computerworlds oplysninger sendt fakturaer til Skat på vegne af Venzo for i alt 39.485.685 kroner.

Hæderkronet firma

Selvom Omada nu kædes sammen med en sag om et mistænkeligt leverandørforhold til Skat, så er Omada ellers ikke en virksomhed, der har ry for at have rod i sine sager. Tværtimod har virksomheden vundet et utal af priser.

Senest er virksomheden for andet år i træk blevet kåret som verdens bedste Microsoft partner inden for området 'Security solutions, identity and secure access'.

Derudover har Microsoft tidligere fortalt, at Omada er den partner de anbefaler kunder når de spørger efter Identity Management-løsninger

I 2004 fik Omada titlen som Danmarks bedste it-firma i Computerworlds årlige Top-100 kåring. Og kort tid efter, fik virksomheden regeringens iværksætterpris på en halv million kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere