Artikel top billede

Google efter stort angreb: Dine data er i sikkerhed

Dataindbruddet i december hos Google handler om menneskerettigheder i Kina. De politiske konsekvenser vil få størst fokus i sagen.

Computerworld News Service: Google var tirsdag hurtig på aftrækkeren til at forsikre sine erhvervskunder om, at deres data er i sikre hænder, selv om virksomheden i december blev ramt af et "meget sofistikeret" cyberangreb fra Kina.

"Vi er overbeviste om, at hverken Google Apps eller relaterede kundedata blev ramt af denne hændelse," skriver Google enterprise president Dave Girouard i et blogindlæg.

Virksomheden oplyser i et andet blogindlæg tirsdag, at angrebet resulterede i tyveri af noget af Googles ophavsretsbeskyttede materiale, men at det tilsyneladende primært var målrettet indbrud i kinesiske menneskerettigheds-aktivisters e-mailkonti.

Mange andre virksomheder angrebet

Google oplyser her også, at virksomheden i kraft af disse undersøgelser opdagede, at mindst 20 andre store virksomheder fra en bred vifte af brancher ligeledes var mål i angrebet.

"Dette angreb kan forståelig nok give anledning til nogle spørgsmål, så vi vil gerne bruge denne lejlighed til at dele nogle yderligere oplysninger og forsikrer jer, at Google introducerer yderligere sikkerhedsforanstaltninger for at hjælpe til at sikre, at jeres data er beskyttede," skriver Girouard uden at udspecificere, hvad Google vil gøre anderledes.

Han gentager Googles mantra for cloud computing og web-hostet software: At selvom ingen er immune overfor skadevoldende hackere, så kan Google beskytte data bedre end den gennemsnitlige virksomheds it-afdeling kan.

"Vores svar på dette angreb viser, at vi er dedikerede til at beskytte de virksomheder og brugere, som har betroet os deres følsomme e-mail og dokumentinformationer," skriver Girouard.

"Vi frigiver disse oplysninger, fordi vi er engagerede i gennemsigtighed, ansvarlighed og i at fastholde jeres tillid."

Selvom ethvert brud på sikkerheden, nedbrud eller tab af data i cloud'en vækker bekymring, så skal der et vedvarende mønster af markante hændelser til for at ryste folks tillid til denne model, siger brancheanalytiker Greg Sterling fra Sterling Market Intelligence.

I netop dette tilfælde mener Sterling, at de potentielle politiske følger vil overskygge andre bekymringer, såsom sikkerheden og pålideligheden ved cloud computing, særligt hvis det viser sig, at Kinas regering på nogen måde er involveret.

"Jeg tror, at den politiske vinkel i denne sag vil blive den stærkeste og den mest omtalte del af historien," siger han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere