Artikel top billede

Snart vil mange it-afdelinger blive lukket helt

Inden for få år vil mange virksomheder helt skrotte deres it-afdeling. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: I 2012 vil cloud computing være så udbredt, at en ud af fem virksomheder ikke længere vil have en it-afdeling, forudser analysefirmaet Gartner.

Overgangen til cloud-tjenester, der er hosted på den anden side af virksomhedens firewall, vil nødvendiggøre store forandringer på markedet for hardware, ligesom det vil mindske behovet for it-medarbejdere, lyder det fra Gartner.

"Behovet for hardware, både i data-centret og på skrivebordene, vil ikke forsvinde. Men hvis det i højere grad bliver tredjeparter, der ejer hardwaren, så vil der komme til at ske store forandringer overalt i hardware-industrien," lyder det fra Gartner.

Analysehuset vurderer, at virksomhedernes it-budgetter enten vil blive mindre eller blive overført til mere strategiske projekter.

Det betyder, at der enten skal ned i virksomhedens it-stab, eller også skal medarbejderne omskoles, så de kan stå imod de nye udfordringer.

Forandringerne vil desuden føre til radikale ændringer i hardware-distributionen, hvis de nye købs-behov skal opfyldes, hedder det.

Nye job i cloud-industrien

Hvis Gartner har ret, vil ændringerne føre til massive implikationer for it-professionelle. Samtidig må man dog formode, at der også vil blive skabt nye job, når den næste bølge af cloud-tjenester skal udvikles.

Men det er ikke cloud computing alene, der står bag bevægelsen mod "færre hardware-aktiver," som Gartner kalder det.

Virtualisering reducerer, sammen med medarbejdere, der kører deres egne computere via virksomhedens netværk, også behovet for virksomheds-ejet hardware.

Gartners forudsigelser skete i forbindelse med en udgivelse onsdag, hvor analysefirmaet giver sit bud på ni nøgleforudsigelser, der vil påvirke it-virksomheder og medarbejder i løbet af det kommende år og i fremtiden.

Se Gartners forudsigelser om vores fremtid

Den lille rapport fortæller ikke præcist, hvordan en verden, hvori 20 procent af virksomhederne ikke ejer hardware, vil være i stand til at håndtere det kraftigt stigende behov for data-storage.

IDC har fundet ud af, at mængden af digital information vokser med 60 procent om året på verdensplan, så cloud-baserede tjenester vil antageligvis hjælpe it-verden med at håndtere dette problem.

Her nogle flere af Gartners nøgleforudsigelser:

- Facebook vil blive centrum for integration af sociale netværk og web-socialisering i 2012.

- De fleste it-forretnings-cases vil i 2014 inkludere miljø-omkostninger.

- I 2012 vil mere end halvdelen (60 procent) af det udslip af drivhusgasser, en ny pc er ansvarlig for, forekomme inden brugeren tænder for maskinen første gang.

- Internet-marketing vil blive reguleret inden 2015, hvilket vil give kontrol over et marked, der er mere end 1,3 billioner kroner værd på verdensplan.

- I 2014 vil mere end tre milliarder mennesker over hele verden være i stand til at overføre penge elektronisk via mobiltelefoner eller internettet.

- Mobiltelefoner vil overtage pc'ens rolle som det mest almindelige internet-værktøj i 2013.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere