Artikel top billede

Her er dommen over Apples iPad

Apples iPad er lækker, intuitiv og billig, men anmelderne peger samtidig på adskillige mangler ved den nye tablet. Få overblikket her.

Forventningerne var blæst helt i vejret forud for Apples lancering af iPad i sidste uge. Derfor er det måske heller ikke så underligt, at en del af de første anmeldeser bærer præg af skuffelse.

Ganske vist er de fleste enige om, at iPad på vanlig Apple-manér er lækker og intuitiv, og prisen, der starter på omkring 2700 kroner, har også overrasket mange positivt. Men det er ikke nok til at få anmelderne til at falde ned af stolen af begejstring.

Amerikanske PC Worlds chefredaktør, Steve Fox, erkender, at han ofte forventer meget af Apple, men holder alligevel fast i, at han er skuffet over Apples nye iPad:

"For mig ligner det en meget forvokset iPod Touch, en enhed, jeg holder meget af - men helt ærligt, har jeg brug for den her?" udtaler han i video-indslaget, som du kan se på næste side.

The Register hæfter sig ved, at iPad ikke kan multitaske, at den ikke har noget kamera, og at den ligesom iPhone og iPod Touch heller ikke understøtter Flash.

Ars Technica er også meget optaget af de forskellige mangler ved iPad'en.

Kan blive noget stort

Der er dog også mange positive reaktioner på Apple-lanceringen.

Tech Radar mener, at selvom iPad på ingen måder kan erstatte din almindelige computer - blandt andet fordi den synkroniseres via iTunes - så har Apple alligevel fat i noget af det rigtige.

"…hardwaren er solid, touchskærmen virker perfekt, og potentialet for innovativ software går gennem loftet. Når du først har fået fat i en, er det svært at slippe den igen," skriver Tech Radar om iPad.

Walt Mossberg fra Wall Street Journal skriver blandt andet, at fordi iPad er "for stor til en lomme, vil folk måske opfatte den som blot endnu en ting, man skal bære rundt på..."

Han peger dog på, at det først og fremmest er software-delen, der skal sikre iPad's succes - og at det tegner positivt på den side.

PC Magazine er meget imponeret af iPad og skriver, at både avis-industrien og spilindustriens søgen efter nye forretningsområder vil kunne løfte den allerede imponerende tablet ydereligere.

Video: Anmeldelse af iPad

(Video er blevet fjernet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere