Artikel top billede

It-Danmark får baghjul af Sverige og Norge

Danmark er ifølge en ny undersøgelse verdens fjerde bedste nation til it. Det er en plads lavere end sidste år og ringere end både Sverige og Norge.

Skal man tro 2010-udgaven af 'The Connectivity Scorecard' fra London Business School, så hører Danmark fortsat til blandt de førende it-nationer i verden.

Men det ser ud til, at topplaceringen er svær at fastholde, for mens Danmark sidste år kom ind på en tredjeplads - efter USA og Sverige - så er vi i år faldet én plads ned, og får nu også baghjul af Norge, mens Sverige og USA deler henholdsvis første og andenpladsen.

The Connectivity Scorecard bedømmer landene ud fra bade den kvalitative og kvantitative brug af it, for eksempel it-infrastuktur og borgernes it-kundskaber. Indekset finansieres af Nokia Siemens Network, men det er London Business School, der foretager selve undersøgelsen, hvor Sverige altså i år er topscorer.

"Sverige har ikke bare i øjeblikket det bedste miks af attributter, men viser også meget få tegn på at være ved at miste føringen," fortæller professor Leonard Waverman til Reuters.

Selvom Danmark er dårligere placeret på dette års liste end sidste års, er det værd at bemærke, at vi fortsat ligger foran lande som Japan, England og Canada.

Reuters har offentliggjort topscorerne på 2010-listen:
Sverige 7.95
USA 7.77
Norge 7.74
Danmark 7.54
Holland 7.52
Finland 7.26
Australien 7.04
England 7.03
Canada 7.02
Japan 6.73

Hvor god er Danmark?

Internetdelen af London Business Schools The Connectivity Scorecard er endnu ikke opdateret til 2010-udgaven, men du kan indtil da tjekke sidste års bedømmelser her, hvor du også finder de uddybende forklaringer til hvert enkelt lands placering.

Danmark har flere gange været placeret helt til tops på World Economic Forums årlige rapport Global Information Technology Report, der sponseres af Cisco.

Rapporten indeholder det såkaldte Networked Readiness Index, som er en rangliste over landendes evne til at omsætte investeringer i informations og kommunikationsteknologi til udvikling og forbedret konkurrence. 2010-udgaven er endnu ikke offentliggjort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere