Artikel top billede

Endnu en kritisk hasteopdatering fra Adobe

En kritisk fejl i Flash Player, som blev rettet i torsdags, rammer også Reader og Acrobat.

Computerworld News Service: Kun kort tid efter den sidste kritiske fejl blev rettet, udsender Adobe Systems endnu en hasteopdatering af virksomhedens Reader og Acrobat-software. Adobe rettede også en kritisk fejl i Flash Player i torsdags.

Fejlen i Flash Player kunne udnyttes af hackere til at narre en browser til at gøre ting, den ikke burde, såsom at afvikle kode via fjernadgang. Fejlen kan dog ifølge Brad Arkin, der er direktør for produktsikkerhed og privacy hos Adobe, ikke udnyttes direkte til at installere uautoriseret software på ofrets computer.

Hvis fejlen udnyttes, "vil angriberen være i stand til at afvikle en overordnet klasse af angreb af typen cross-site request-forfalskninger," forklarer Brad Arkin. Adobe vurderer dog fejlen som "kritisk".

Normalt retter Adobe Reader og Acrobat med kvartalsmæssige opdateringer, men virksomheden er tvunget til før tid at udgive opdateringen nu på tirsdag, da disse produkter også rammes af fejlen i Flash Player, forklarer Brad Arkin.

"Vi besluttede, at vi ønskede at få opdateringen af Flash Player ud til brugerne så hurtigt som muligt," fortæller han. Vi ville ikke bruge ekstra tid på at stable en koordineret udgivelse på benene."

Hackere kan teoretisk set finde frem til fejlen ved at kigge grundigt på rettelsen af Flash Player og så bruge den information til at angribe Reader og Acrobat, men Adobe har nu kun givet dem et vindue på fem dage til at udføre sådanne angreb. På nuværende tidspunkt er Adobe ikke opmærksom på noget angreb, der udnytter denne fejl i Flash Player, siger Brad Arkin.

Brugere, som er bekymrede, om fejlen i Flash Player vil blive udnyttet i Reader, kan mindske truslen ved at åbne pdf-dokumenter uden om browseren, oplyser han.

Opdateringen af Reader og Acrobat i næste uge vil også lukke en anden ikke nærmere offentliggjort fejl i softwaren til visning af pdf-dokumenter, tilføjer Brad Arkin.

Fejlene rammer både Windows, Mac og Unix-platformene.

Adobes sikkerhed er kommet i søgelyset i løbet af det sidste års tid, idet hackere i stigende grad er begyndt at udnytte fejl i Reader og Acrobat i deres angreb. Da Reader er installeret på næsten alle computere, kan et veludført angreb mod Reader potentielt ramme flere ofre end et, der udnytter browserne Internet Explorer eller Firefox.

Adobes næste planlagte opdatering af Reader og Acrobat udkommer 13. april.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere