Artikel top billede

Nokia og Intel satser på Linux - er Symbian færdig?

Verdens største mobilproducent og verdens største chipproducent løftede i dag sløret for et nyt operativsystem, MeeGo. Det er baseret på Linux-kernen.

Barcelona, Spanien: MeeGo. Det er navnet på et nyt Linux-baseret styresystem, som Nokia og Intel i dag præsenterede på Mobile World Congress i Barcelona.

Dermed smelter Nokia og Intel deres operativsystemer Maemo og Moblin sammen i et nyt system.

Ideen er, at systemet skal fungere på flere forskellige mobile enheder - uanset producent - og at brugeren frit kan flytte de samme programmer fra en enhed med MeeGo til en anden.

"MeeGo vil blive målrettet mod et bredt udvalg af enheder. Det omfatter mobile computing devices såvel som netbooks, tavle-pcer, forbundede tv-apparater, medietelefoner og infotainment-systemer," fortæller senior vice president Renée James fra chipgiganten Intel.

Executive vice president Kai Öistämö fra Nokias device-division mener, at MeeGo gør det nemmere for forbrugerne at skifte mobilenhed, hvis det ellers er fra en enhed med MeeGo.

"Fordi MeeGo kan køre på mange forskellige devices, så kan folk beholde deres foretrukne applikationer, når de på et tidspunkt skifter device.

Applikationerne og andet indhold vil ikke blive låst ind i et firmas device eller et lukket land," siger han og tilføjer:

"I stedet ser vi MeeGo-økosystemet som en åben front uden mure eller hegn. MeeGo vil blive styret af de bedste eksempler inden for open source-udvikling," siger han.

Han understregede, at MeeGo understøtter multitasking og henviste ved den lejlighed indirekte til, at det ikke er muligt på tavle-pcen iPad, som Apple for nylig præsenterede.

Har Symbian en fremtid?

Intel og Nokia lancerer MeeGo i årets andet kvartal, og styresystemet vil i første omgang være rettet imod Nokia-enheder, som kommer i løbet af året. Formentlig smartphones.

De to samarbejdspartnere meddeler dog, at de forventer, at andre elektronikproducenter vil adoptere systemet.

Dagens afsløring af MeeGo skabte med det samme tvivl om, i hvilken grad Nokia fremover ønsker at satse på Symbian-platformen til mobiltelefoner.

"Er dette endestationen for Symbian?" spørger en af de tilstedeværende ved pressemødet.

"Absolut ikke, absolut ikke," svarer Nokias Kai Öistämö og uddyber:

"Det er helt på linje med Nokias software-strategi. Symbian er det perfekte miljø til at demokratisere smartphones - at bringe smartphone-oplevelsen til masserne i verden. Og MeeGo giver os lov til at gå ind i fremtiden inden for mobiltelefoni og tage skridtet videre, og det åbner op muligheder langt udover det, vi kan i dag med smartphones," siger han.

The Linux Foundation har i forbindelse med lanceringen udsendt en pressemeddelelse. Heri melder organisationen, at den forventer, at et bredt spektrum af producenter og udviklere vil deltage i udviklingen, som The Linux Foundation organiserer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere