Artikel top billede

Frostvejret blokerer for den digitale dansker

Frostvejret sætter en stopper for de danskere, der gerne vil kobles på den digitale motorvej.

Frostvejret blokerer for udbygningen af den digitale motorvej - på kort sigt.

Sådan lyder meldningen fra Dansk Energi, der er brancheorganisation for de selskaber, som leverer fiberforbindelser til danskerne.

Her forklarer konsulent Thomas Woldiderich, at vejret nogen steder gør det umuligt at føre fiberen det sidste stykke ud til kunderne.

"Vejret gør det simpelthen sværere at få gravet i jorden," siger han.

Så godt som gået i stå

Han forklarer dog, at hvis der allerede ligger et tomrør i jorden, men blot mangler at blive blæst fiberen igennem, så bliver der fortsat koblet på visse steder.

"Men det er begrænset på grund af vejret. Hvis der derimod skal graves ind til borgernes boliger, så har vejret og den frosne jord næsten sat tingene på stand-by," siger konsulenten.

Han forklarer, at mange af fiberselskaberne i stedet bruger tiden på at planlægge fremadrerettet, til plusgraderne igen sætter ind.

"Så den forsømte tid kan indhentes ved at være så effektiv som overhovedet muligt," siger han.

Konsulent understreger, at frostvejret derfor helst ikke skulle betyde det helt store med hensyn til forsinkelser af udbredelsen af den digitale motorvej på lang sigt.

"Der skal bare arbejdes hurtigere, når solen først får varmet Danmark op igen," siger han.

Danske Energi oplyser, at der hos energiselskaberne i øjeblikket er 148.000 husstande (tallet er eksklusiv Dong Energy, red.) med fiberforbindelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere