Artikel top billede

USA på vej med superbredbånd til 100 mio husstande

USA er på vej med planer for et superbredbånd på 100 Mbps, der skal udrulles til 100 millioner amerikanske husstande.

Computerworld News Service: Tirsdag fremlagde formanden for det amerikanske ‘Federal Communications Commission' (FCC), Julius Genachowski, et ambitiøst projekt under betegnelsen '100 Squared', som en del af kommissionens nationale bredbåndsplan, der vil blive præsenteret for kongressen til marts.

Også Google har fornylig røbet planer om et endnu hurtigere bredbånds-netværk.

100 Squared-planen sigter mod at tilbyde 100Mbps (bits per sekund)-internetservice til 100 millioner amerikanske husstande.

Julius Genachowski fortalte helt generelt, at bredbåndsplanen beskriver en vision, der skal bringes til udførelse senest i 2020, men han specificerede ikke, om 100-Squared-målet også skal være opnået på det tidspunkt.

Julius Genachowski fortalte, at målet kun skal ses som begyndelsen.

"Og vi skal videre end 100 megabit. USA skal være verdensledende på området for ultra-højhastigheds-bredbånd. Vi skal være hurtigere end noget andet sted i verden," sagde han under en tale på 'National Association of Regulatory Utility Commissioners Conference' tirsdag.

Talen er sidenhen blevet offentliggjort.

Halter bagefter

På nuværende tidspunkt halter USA bag mange andre sammenlignelige lande, der både tilbyder større bredbåndspenetration og højere data-hastigheder.

Formanden talte desuden om Googles nylige offentliggørelse af planerne om at bygge et fibernetværk, der skal bringe 1GB bps bredbåndsservice til et sted mellem 50.000 og 500.000 mennesker.

"Vi har brug for andre til at presse konkurrencen og opfinde fremtiden," fastslog han.

Den nationale bredbåndsplan anbefaler desuden en ændring i 'Universal Service Fund,' så den i fremtiden kan understøtte bredbåndtjenester. I dag hjælper fonden lavindkomst-familier med at betale deres telefonregning.

Julius Genachowski fortæller, at planen vil indeholde en række anbefalinger.

Den tilråder blandt andet en forbedring af det såkaldte E-Rate program, der står bag internet til skoler og biblioteker, en udbygning af FCC's program for telemedicin i øde områder med tusindvis af nye klinikker; en indsats for at udvide spektret for mobile bredbåndstjenester og dannelsen af et offentligt sikkerhedsnetværk, der skal kunne operere på tværs af forskellige instanser.

Julius Genachowski har høje forhåbninger til, hvad bredbånd kan gøre. "De økonomiske fordele ved bredbånd går hånd i hånd med sociale fordele og et potentiale for at gøre livskvaliteten højere for alle amerikanere," sagde han.

Selv om de nævnte detaljer lyder lovende, så kan det vise sig at være en stor udfordring at levere det lovede.

Det er endnu uklart, hvordan FCC planlægger at sikre de 100 millioner husstande 100 Mbps bredbåndsadgang. De amerikanske operatører har sammenlignet med andre lande været langsomme i leveringen af den slags højhastigheds-data.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere