Artikel top billede

Dræner Flash-indhold smartphonens batteri?

Adobe forsøger at modbevise beskyldninger om, at Flash-teknologien skulle være for hård ved batteriet i bærbare enheder som Apples iPhone og iPad.

Det stigende antal smartphones, der finder vej til forbrugerne som avancerede multimedie-enheder, er ikke bare interessant for mobilproducenterne. Også en softwarevirksomhed som Adobe håber på at kunne få en del af kagen.

Adobes Flash-teknologi anvendes nemlig i stor stil til web-video, grafiske elementer som annoncer og sågar hele hjemmesider.

Men selvom Adobe flere gange har givet udtryk for, at man er klar til at levere Flash til Apples populære iPhone, så har Apple-topchef Steve Jobs afvist at lade Adobe komme ind i varmen.

Apple mener, at Flash er med til at dræne batteriet alt for hurtigt, og at Flash-indhold ikke afspilles optimalt på iPhone. Senest skal Steve Jobs ifølge flere medier have udtalt, at Flash ville betyde, at iPads batterilevetid på 10 timer ville falde til blot 1,5 timer.

I stedet hælder Apple til den nye version af HTML-standarden, HTML5, som anses som en potentiel trussel mod Adobes proprietærer Flash-teknologi, fordi den understøtter video uden brug af ekstra software.

Heller ikke Microsofts nye Windows Phone 7-styresystem kommer til at understøtte Flash.

Adobe: Vi har erfaringerne
Nu forsøger Adobe endnu engang at overbevise omverdenen om, at Flash slet ikke er den store batteri-sluger. I et blogindlæg skriver Mark Doherty, Flash Platform Evangelist hos Adobe Systems, at der er mange faktorer, der spiller ind i forhold til batterilevetiden.

"Det bør ikke komme som nogen overraskelse, at brugen af 3G, WIFI, Bluetooth, GPS eller det at efterlade et browservidue åbent, der viser noget basalt HTML, kan dræne dit batteri. Afstanden til en sendemast er også en potentiel faldgrube, og nogle rejsende vil bemærke forskellig batterilevetid i forskellige byer, lande og på forskellige netværk."

"I mange år har vi arbejdet med disse begrænsninger, sikkert uden at mange af jer er klar over det. Husk på at vores mobil-optimerede Flash Lite (der ligger på over en milliard telefoner) er blevet brugt ekstensivt til brugergrænseflader på mobiltelefoner fra Samsung, Sony, Ericsson og LG, så det her er noget, vi ved en hel del om," skriver Mark Doherty i sit blogindlæg.

Tester Flash på Nexus One

I modsætning til Flash Lite, er den version af teknologien, der anvendes på smartphones, dog den fulde version.

Alligevel hævder Adobe, at man tester Flash Player 10.1 så grundigt, at man er sikre på, at "indholdet kører med et acceptabelt batteriforbrug."

"Vi tester også op imod hjemmesider som YouTube, blip.tv og andre - med fantastisk ydeevne, så vi er oppe på flere timers afspilning på Nexus One," lyder det på Adobe-evangelistens blog.

Netop Google afslørede på Mobile World Congress i Barcelona i sidste uge, at selskabet snart vil understøtte Flash i Android-styresystemet.

I videoen herunder afspiller Adobe en 17 minutter lang Flash-video på Google-smartphonen Nexus One for at bevise, at batteriet ikke påvirkes synderligt. Adobe hævder, at batteriet kan holde tre timer, hvis man afspiller video ved hjælp af Flash Player 10.1 i H.264-standarden over WiFi.

Om det er nok til at overbevise Apple om Flashs fortræffeligheder, er nok tvivlsomt, men her er videoen under alle omstændigheder:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere