Artikel top billede

Er det her fremtiden for det gamle Windows Mobile?

Siden Microsoft annoncerede planerne om et nyt smartphone-styresystem, har det været uklart, hvad det vil betyde for eksisterende brugere. Nu er der dog efterhånden klarhed.

Siden Microsofts Steve Ballmer præsenterede selskabets nye smartphone-styresystem, Windows Phone 7, på Mobile World Congress i Barcelona den 15. februar, har der været en række ubesvarede spørgmål, som nu efterhånden er ved at være afklaret.

For det første har en del af de virksomheder, der anvender Windows Mobile, nok været bekymret for, hvad skiftet til et nyt styresystem vil betyde.

Windows Phone 7 byder på en helt ny grænseflade, inspireret af Microsofts Zune-afspiller, og der er særligt fokus på forbedrede multimedie-funktioner.

For it-cheferne er det dog i første omgang nok mest mail- og kalenderfunktioner, der er interessante, og spørgsmålet om, hvordan eksisterende applikationer kører på det nye OS, vil nok også trænge sig på hos mange professionelle brugere.

Sådan er planerne

Microsoft har dog ikke tænkt sig at aflive Windows Mobile helt, men i stedet tyder meget på, at selskabet vil omdøbe det gamle styresystem til Windows Phone Classic.

"Før Windows 7 (der kommer senere på året, red.), vil Microsoft levere to mellemliggende opdateringer, der begge vil rette sig mod enheder, der er lanceret, hvilket vil fuldende serien af Windows Mobile 6.5.x-opdateringer og betyde en mere sammenhængende oplevelse for brugerne," skriver den mangeårige Microsoft-kommentator Paul Thurrott på sin blog.

Han mener i lighed med flere andre bloggere og medier at vide, at Microsoft herefter vil fortsætte med at opdatere Windows Phone Classic.

Hvor det er bekræftet af Microsoft, at der vil komme flere opdateringer til det nuværende Windows Mobile, så er det endnu ikke afsløret, om supporten vil ophøre med tiden eller fortsætte, så der kommer til at eksistere to operativsystemer side om side.

Et andet spørgsmål, der har brændt sig på, er, hvilke hardware-krav, der vil være til det nye Microsoft-styresystem.

Her mener GSM Arena nu at vide, at Windows Phone 7 vil kræve en processor på 1 GHz, hvilket umiddelbart lyder ret voldsomt, da kun få af de nuværende smartphones på markedet kan lege med på det niveau.

Af samme årsag er det endnu også uvist, om der vil blive mulighed for at opgradere Windows Mobile-telefoner til Windows Phone 7.

Microsoft under pres

I forbindelse med lanceringen af Windows Phone 7, udtalte IDC's danske teleanalytiker Brian Troelsen, at de smarte multimediefunktioner næppe kommer til at afgøre it-chefernes valg, når der skal vælges platform.

"Set fra en CIO's synsvinkel, så er det afgørende først og fremmest muligheden for kontrol og sikkerhed - det skal simpelthen bare være på plads," sagde han.

Microsoft forsøger med Windows Phone 7 at dæmme op for den stigende konkurrence fra nye smartphone-platforme som iPhone og Android, der har fået størstedelen af forbrugernes opmærksomhed i de seneste år.

I denne uge offentliggjorde Gartner tal for smartphone-markedets udvikling i hele 2009. Året var kendetegnet ved, at Symbians markedsandel faldt fra 52,4 procent til 46,9 procent. Til gengæld steg Research In Motions andel fra 16,6 procent til 19,9 procent.

Apple iPhone OS sneg ind på tredjepladen ved at øge markedsandelen på 8,2 procent til 14,4 procent i 2009. Windows Mobile måtte til gengæld se sig henvist til fjerdepladsen efter et fald fra 11,8 procent til 8,7 procent.

Endelig voksede Androids markedsandel fra 0,5 procent til 3,9 - en naturlig konsekvens af de mange Android-telefoner, der blev sendt ud i butikkerne i 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere