Artikel top billede

Lene Espersen skal i samråd om antipirat-aftale

Danmarks modstand mod større åbenhed om antipirat-forhandlinger får nu it-ordfører til at kalde udenrigsministeren i samråd hos Europaudvalget.

Danmark blev i sagen om de omdiskuterede antipirat-forhandlinger i
Mexico udpeget af Holland som det mindst fleksible land i forhold til spørgsmålet om øget åbenhed omkring forhandlingerne.

Formålet med aftalen er at komme piratkopiering og kopivarer til livs med markant skrappere regler.

Men netop manglen på åbenhed omkring forhandlingerne af den såkaldte Handelsaftale om bekæmpelse af varemærkeforfalskning (ACTA) er under skarp kritik fra både teleselskaber og rettighedsorganisationer, hvorfor offentlighedens mulighed for at følge processen indtil videre har bestået af informationer fra en lang række lækkede dokumenter.

Det har nu fået it-ordfører Hanne Agersnap hos Socialistisk Folkeparti til at rejse et paragraf 20-spørgsmål til den nyudnævnte udenrigsminister Lene Espersen (K), der tidligere i sin funktion som erhvervsminister har svaret Folketinget i sagen.

"Jeg ville ønske, at der var større gennemsigtighed i de forhandlinger. Jeg kan ikke forstå, at Danmark kan lægge denne holdning for dagen uden mandat fra det danske Folketing," siger Hanne Agersnap.

Vil se indholdet

I sin tid svarede daværende erhvervsminister Lene Espersen på, med hvilket mandat de danske forhandlere forhandlede. Men dette svar har ifølge Hanne Agersnap affødt så mange spørgsmål, at hun nu kalder Lene Espersen i samråd i Europaudvalget.

Det sker ifølge Hanne Agersnap for at udrede, hvordan de danske forhandlere er nået til den opfattelse, at Danmark ikke ønsker åbenhed om forhandlingerne.

Lene Espersen lovede ifølge Hanne Agersnap i august 2008 at "Europaudvalget ville få forelagt sagen til forhandlingsmandat, når der foreligger konturerne af en aftale, men inden aftalen er færdigforhandlet."

"Og jeg vil spørge, om det ikke snart er på tide, at vi får sagen forelagt til et forhandlingsmandat," siger Hanne Agersnap.

It-ordføreren mener, at mere gennemsigtighed ved anti-pirat-forhandlingerne ville give et bedre resultat.

Samtidig ville offentlighedens mulighed for at følge processen forebygge mange spekulationer, mener hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere