Artikel top billede

Her er fiberalliancens ny topchef

Den tidligere TDC-vicedirektør Anders B. Christjansen får ansvaret for at udfordre TDC's bredbåndsforretning med elselskabernes fiber.

TDC sidder tungt på det danske bredbåndsmarked, men nu henter en af konkurrenterne en tidligere TDC-chef ind til at udfordre telegiganten.

Det er de 16 elselskaber, som sammen etablerer en fælles tjenesteudbyder på fiberbredbånd, der ansætter Anders B. Christjansen som administrerende direktør.

Han har en fortid som vicedirektør i TDC Mobil frem til september 2008, og TDC bliver hovedkonkurrenten for det ny selskab.

"Branchen er spændende, og jeg er stoppet i TDC. Det er svært at blive ansat i den her branche uden at blive ansat i et selskab, som konkurrerer med TDC, så det kunne ikke undgås," fortæller Anders B. Christjansen til Computerworld.

Vil snakke internt først

Elselskaberne præsenterede ham i dag som ny administrerende direktør for deres fælles selskab, som endnu ikke har fået et navn. Derfor bærer det arbejdstitlen Company X.

"Jeg synes, at det er en super spændende mulighed at stå i spidsen for det selskab, der skal blive et af danskernes førende bredbåndsselskaber på fiberbaseret bredbånd," siger han.

I første omgang havde Company X' bestyrelsesformand, Kim Frimer, meddelt, at den ny administrerende direktør først ville blive præsenteret tirsdag i næste uge, men Computerworld kunne tidligere i dag løfte sløret for, hvem der fik topposten i det ny selskab.

En af Anders B. Christjansens første opgaver bliver at finde et navn til firmaet, ligesom han også skal lægge en strategi, men disse tanker ønsker han ikke at lufte i offentligheden.

"Jeg vil snakke med de dygtige medarbejdere, der sidder i selskaberne, og så skal vi jo have lavet os en plan, men jeg skal lige starte først," siger han.

Svær mission

Elselskabernes fibereventyr har indtil videre været en dyr affære, og de har haft svært ved at få forretningen til at hænge sammen. Værst gik det for MidtVest Bredbånd, der gik konkurs sidste år.

Det er blandt andet derfor, at elselskaberne etablerer et fælles selskab, så de kan udnytte stordriftsfordele og dermed nedbringe omkostningerne.

Anders B. Christjansen er sikker på, at han kan bidrage med noget i denne satsning.

"Jeg kommer med en solid marketing- og salgserfaring, som jeg er sikker på, at jeg kan bidrage med. Og så har jeg selvfølgelig den her erfaring med forhandling af store kontrakter, og der en masse vigtige leverandører, vi skal have et rigtig godt samarbejde med, så det er to områder, hvor jeg kan bidrage," siger han og tilføjer, at han er en stærk leder.

Et af kritikpunkterne af elselskabernes satsning har været, at de har haft en hel masse højhastighedsprodukter, men at de har haft svært ved at sælge dem til forbrugerne og gøre dem rigtig attraktive. Hvordan vil du sikre, at det ikke sker under din ledelse?

"Det, jeg vil sikre mig, er, at jeg starter på arbejde i næste uge, og det glæder jeg mig til. Men kunderne er altafgørende, og det er selvfølgelig med udgangspunkt i kunderne, at vi laver alt, hvad vi gør," svarer han.

Anders B. Christjansen kommer til at arbejde sammen med en bestyrelse, som tæller to tidligere TDC-folk i form af Kim Frimer og Niels Duedahl.

Det ny selskab bliver en fiberaktør på privatmarkedet, mens elselskaberne har Nianet som aktør i erhvervsmarkedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere