Artikel top billede

Muligheden for at anvende iPhone-tastaturet i landscape-mode kom først til med iPhone OS 3.0.

Nyt iPhone-styresystem måske med multitasking

Version 4.0 af iPhone OS vil som det første understøtte multitasking, mener netmedie at vide.

Mac-mediet Appleinsider plejer ikke at holde sig tilbage med at kaste brænde på rygtebålet, men det viser sig faktisk ganske ofte, at rygterne holder stik.

Nu er det det kommende iPhone OS 4.0, der står for skud. Appleinsider mener at vide, at version 4.0 som det første iPhone-styresystem vil understøtte multitasking.

IPhone-styresystemerne er hidtil blevet opdateret adskillige gange og frigivet til gratis download for eksisterende iPhone-ejere.

Version 3.0, der blev frigivet i juni 2009, indeholdt adskillige større forbedringer af operativsystemet, heriblandt understøttelse af MMS og muligheden for at anvende tastaturet i bredformat.

Da version 2.0 blev lanceret i 2008, indeholdt styresystemet for første gang Apples App Store, der hurtigt udviklede sig til en gigant-succes og i dag måske er iPhones allerstørste styrke.

Manglende multitasking et bevidst valg

Et af de største kritikpunkter ved den ellers populære iPhone har fra starten været, at den ikke understøtter multitasking.

Konkret betyder denne begrænsning, at man for eksempel ikke kan have en internetradio kørende i baggrunden, mens man laver andre ting, ligesom man er nødt til at lukke helt for YouTube, hvis man eksempelvis lige skal tjekke sin kalender.

Årsagerne til dette er blandt andet, at Apple ønsker at sikre telefonens stabilitet og sikkerhed, og at det dræner batteriet, hvis flere programmer kører på samme tid.

Selvom der hen ad vejen er blevet blødt lidt op fra Apples side, så man nu blandt andet kan modtage push-beskeder fra diverse chatklienter, selvom de er lukket ned, så er det, at man kun kan have et program åbent af gangen, fortsat en begrænsning på iPhone i forhold til så mange andre smartphones, mener kritikerne.

Nu hævder Appleinsider imidlertid, at kilder, der tidligere har haft ret i forudsigelser omkring Apples iPhone-opdateringer, fortæller, at iPhone OS 4.0 vil understøtte multitasking.

Ifølge kilderne er det Apples plan at levere en multitasking-manager, der har et interface, der minder om det, der findes på Mac OS X-styresystemet.

Hvis rygtet skal vise sig at holde stik, betyder det, at Apple enten har været i stand til optimere OS'et så meget, at den oprindelige årsag, til at man fravalgte multitasking, nu ikke længere er et problem - eller at selskabet er på vej med en ny iPhone med en hurtigere processor og mere RAM.

Smartphone-markedet vokser

Analysehuset Gartner offentliggjorde for nogle uger siden tal for smartphone-markedet i 2009.

Salget af smartphones voksede i hele 2009 med 23,8 procent i forhold til året før, så der i alt blev solgt 172,4 millioner enheder på verdensplan.

Det er specielt Apples iPhone, Reseach In Motions Blackberry og de mange nye Android-telefoner, der kan tage æren for den flotte vækst.

Fra 2008 faldt Symbians markedsandel fra 52,4 procent til 46,9 procent på markedet for smartphone-styresystemer. Til gengæld steg Research In Motions andel fra 16,6 procent til 19,9 procent.

Apple iPhone OS har nu sneget sig ind på tredjepladen ved at øge 2008-markedsandelen på 8,2 procent til 14,4 procent i 2009. Windows Mobile må til gengæld se sig henvist til fjerdepladsen efter et fald fra 11,8 procent til 8,7 procent.

Endelig voksede Androids markedsandel fra 0,5 procent til 3,9 - en naturlig konsekvens af de mange Android-telefoner, der blev sendt ud i butikkerne i 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere