Artikel top billede

Sociale netværks-giganter dropper MySQL

Sociale netværk som Digg og Twitter dropper nu MySQL-databasen.

Computerworld News Service: Diggs hold af ingeniører er holdt op med at bruge MySQL og følger dermed i fodsporene på et andet stort socialt netværk, Twitter.

Digg stopper brugen af MySQL til fordel for et "NoSQL"-miljø på grund af "de stadigt større problemer med at bygge en high-performance, skriveeffektiv applikation på et data-sæt, der vokser hurtigt og tilsyneladende uendeligt," skrev Diggs vice president of engineering John Quinn i et blogindlæg i sidste uge.

Digg har også gennemført andre forandringer, blandt andet i applikationskoden, ved at installere en ny klient- og server-arkitektur og ved at gå bort fra open source program-pakken LAMP. Men skiftet fra MySQL er nok den mest betydningsfulde forandring i infrastrukturen, skriver John Quinn.

"For sådan en som mig, der gennem 20 år næsten udelukkende har bygget systemer på relationelle databaser, så føles det som et drastisk skridt," siger han.

I dag er MySQL i hænderne på Oracle, der er den nye ejer af Sun Microsystems. Skaberen af MySQL, Michael Widenius, har givet udtryk for bekymring over Oracles kontrol over MySQL. Det står endnu ikke klart, hvordan MySQL vil klare sig under den nye ledelse, men John Quinn nævnte ikke Oracle/Sun-sammenlægningen som en afgørende faktor i beslutningen.

Vil anvende Facebook-database

Digg vil i stedet anvende Cassandra, der er et distribueret databasehåndteringssystem, som er udviklet af Facebook. Digg er ikke det eneste sociale netværk, der dropper MySQL - Twitter gør det samme.

Indtil videre har Digg reimplementeret de fleste funktioner i Cassandra, og selskabet arbejder desuden på at tilføje sine egne forbedringer i den open source-baserede software, fortæller John Quinn videre.

"Digg går i høj grad ind for brugen og udviklingen af open source-software, og vi er meget interesserede i at undgå udgifterne ved store, proprietære storage-løsninger," skriver han.

"Cassandra er kolonne-orienteret og tillader storage af relativt struktureret data. Det bygger på en fuldt ud decentraliseret model, hver node er identisk og der findes ikke et enkelt 'point of failure'. Det er desuden ekstremt fejltolerant; data bliver replikeret på flere noder af gangen og på tværs af datacentre. Cassandra er derudover meget elastisk; læse- og skrive-hastighed bliver forøget i takt med, at nye maskiner bliver tilføjet."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere