Artikel top billede

I 30'erne kom de første danskproducerede tv-udsendelser - nu vil Google ind i stuen ved at kombinere Android med tv-applikationer.

Rapport: Nu får vi Google-tv i stuen

Google samarbejder med Intel, Sony og Logitech om at bruge Android til web-tv, fortæller New York Times.

Computerworld News Service: Google arbejder sammen med Intel, Sony og andre om at udvikle Google TV, en tjeneste der skal bringe alle søgegigantens web-tilbud ind i folks dagligstuer, fortæller New York Times.

Google TV vil kombinere virksomhedens styresystem til mobile enheder, Android, med applikationer til tv-enheder, blandt andet set-top bokse, lyder det i avisen.

Tv-teknologien vil køre med Intels Atom-chip, forsætter artiklen, og Google vil udvikle en ny version af virksomhedens Chrome-browser til tv-projektet.

Wall Street Journal kan rapportere om noget lignende. Begge aviser citerer unavngivne kilder.

"Vi kommenterer ikke på rygter og spekulationer," svarede en repræsentant for Google. Sony nægter også at udtale sig om sagen.

Ved hjælp af Android ville man kunne overføre de mange applikationer, der allerede er blevet udviklet til styresystemet på smartphones til tv i stedet. De virksomheder, der arbejder på projektet, som blandt andet skulle indbefatte Logitech, "forestiller sig en teknologi, der vil gøre det lige så nemt for tv-brugerne at navigere blandt web-applikationer som for eksempel det sociale netværk Facebook eller fotodelings-hjemmesiden Picasa som det er at skifte kanal på tv'et," skriver New York Times.

Som en del af initiativet vil Google åbne tv-platformen for Android-udviklere ved hjælp af en software udviklingspakke, fortæller avisen desuden.

Der findes allerede nu flere firmaer, der er begyndt at bruge Android på enheder, der er lavet til tv, som for eksempel top-set bokse og 2D/3D-acceleratorer designet omkring MIPS Technologies' chip-arkitektur. MIPS har, sammen med sine partnere, lavet det udviklingsarbejde på Android, der gør det muligt at bruge styresystemet med sådanne enheder.

Android er designet til at fungere med Arms processor-kerner, de mest almindelige kerner i smartphones, men nogle virksomheder har overført Android til andre chip processor-arkitekturer, som for eksempel MIPS og Intels x86 processor-arkitektur.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere