Artikel top billede

Hosted Drupal CMS planlagt til i år

Hosted Drupal CMS vil blive lanceret cirka samtidig med Drupal 7, en større opgradering til den open source-baserede platform.

Computerworld News Service: Acquia håber at kunne gøre en hosted version af virksomhedens CMS-system Drupal alment tilgængeligt om cirka tre måneder, fortalte Acquias teknologidirektør i denne uge.

Tjenesten, der får navnet Drupal Gardens, er for øjeblikket i beta-test sammen med "nogle tusinde" brugere, siger Dries Buyaert, som har skabt Drupal og været medgrundlægger af Acquia, der er den kommercielle virksomhed bag teknologien.

Tjenesten vil være baseret på Drupal 7, en opgradering til den CMS-software, der vil blive udgivet omkring samme tidspunkt, fortalte Dries Buyaert under konferencen Open Source Business Conference, der løb af stablen i San Francisco i onsdags.

Drupal er en software-platform, der bruges til at publicere hjemmesider og til at håndtere tekst, billeder og andet indhold på hjemmesiderne. Der er blevet desuden blevet brugt af enkeltpersoner til at udgive blogs og af større organisationer som for eksempel det hvide hus og NASA til deres hjemmesider.

Men Drupal er også blevet kritiseret for ikke at være lige så nemt tilgængeligt som andre webpublicerings-systemer, først og fremmest Wordpress.

"Drupal indeholder en del add-on moduler, der gør systemet meget kraftfuldt, så man kan en masse ting med det, men samtidig kræver det også en del arbejde, siger Brice Dunwoodie, der står bag hjemmesiden CMSwire.com, der beskæftiger sig med content management-branchen.

Drupal 7 vil blive knyttet sammen med Drupal Gardens med en række vidt udbredte add-on moduler, der tilsammen udgør en basispakke, der indeholder en del muligheder, som brugerne så ikke selv behøver tilføje.

Der vil desuden være indgå et opdateret interface til håndtering af hjemmesider, der vil gøre systemet nemmere at anvende.

"Et af hovedformålene for Drupal Garden er at tilbageerobre en del af low- og mid-end-delen af markedet fra sådan nogle som Wordpress og Joomla," fortalte Brice Dunwoodie.

På nogle måder har Acquia vendt den sædvanlige udviklingsmodel for software-as-a-service på hovedet. Etablerede leverandører som Salesforce.com begyndte i sin tid med et kerneprodukt og udvidede sidenhen med en platform til kunder og partnere, hvorpå der kunne tilføjes nye funktioner.

Eftersom Drupal er open source, har udvikler-fællesskabet allerede nu skabt dusinvis af add-on moduler, der kan knyttes til Drupal Gardens, tilføjede Dries Buyaert.

Den hostede tjeneste vil være gratis hele 2010, hvorefter Acquia vil tilbyde en gratis basispakke og derudover abonnement-tjenester med mere avancerede funktioner. Ifølge Drupal Gardens' hjemmeside vil prisen spænde fra godt 110 kroner til godt 330 kroner om måneden per hjemmeside.

Abonnementstjenesten vil være rettet mod virksomheder, der planlægger at etablere 'micro-sites' til håndtering af projekter, konferencer og kampagner, fortalte Dries Buyaert.

Hvis virksomhederne ikke længere ønsker at benytte tjenesten, så vil det blive muligt at downloade kildekoden til Drupal Gardens CMS-platformen og køre det hele in-house i stedet, sagde han.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere