Artikel top billede

TDC frygter international antipirat-aftale

TDC tror ikke på Lene Espersens forsikringer i forbindelse med omstridt antipirat-aftale. Teleselskabet frygter tvangsindgreb over for kunder.

Udenrigsminister Lene Espersens (K) forsikringer på Europaudvalgsmødet i fredags lyder som en gentagelse af EU-Kommissionens forsikringer.

Det mener strategikonsulent Allan Bartroff fra landets største internetudbyder, TDC, der som eneste repræsentant for de danske teleselskaber mandag er til stede ved Europa-Kommissionens informationsmøde om den omdiskuterede antipirat-aftale ACTA.

Informationsmødet er sat i verden i kølvandet på den massive kritik af manglende offentlighed omkring ACTA, som forrige uge kulminerede i en resolution, hvor Europa-Parlamentet krævede offentlighed om de mystiske forhandlinger.

Så sent som i fredags forsikrede den danske udenrigsminister, Lene Espersen, over for Folketingets Europaudvalg, at aftalen ikke vil betyde tredjepartsansvar for danske internetleverandører, at aftalen ikke vil forringe danske internekunders adgang til nettet, og at hun vil arbejde for åbenhed omkring den hemmelige antipirat-aftale.

Men når Danmarks største teleselskab sammen med resten af den europæiske telebranche interesserer sig for den internationale pirataftale, har det helt klare årsager, fortæller Allan Bartroff:

"I de læk, vi har set fra ACTA-aftalen, ligger der tilsyneladende noget om, at signaturstaterne, altså dermed EU og Danmark, skal forpligtige sig til at få internetleverandørerne til at iværksætte nogle tiltag," siger han.

Hvor lødige er de her læk?

"Jeg tror, at de er overordentlig lødige. Der er slet ikke nogen tvivl om, at den der sammenstilling af EU og USA-positioner, den er usædvanlig lødig," siger Allan Bartroff.

Dermed er frygten hos de europæiske teleselskaber altså, at ACTA-aftalen vil tvinge internetleverandørerne til at indgå handler med landene for at undgå direkte ansvar for kundernes eventuelle piratkopiering på internettet.

"Den trussel, jeg rigtig kontant ser for os (teleselskaber, red.) i ACTA-aftalen er, at man siger: Fint nok, internetleverandørerne kan blive friholdt for formidlingsansvar, hvis de iværksætter nogle bestemte tiltag som eksempelvis et samarbejde med rettighedshaverne," siger Allan Bartroff.

"Hvis vi nu stiller sådan en model op, hvor vi lover at skrue ned for hastigheden, sende breve ud, eller i sidste ende klippe forbindelsen, så er vi - i forhold til den læk vedrørende ACTA-forpligtelserne, vi har set - friholdt for yderligere ansvar," siger Allan Bartroff.

Lene Espersen sagde jo specifikt til Europaudvalgspolitikerne i fredags, at der ikke bliver tale om, at danske internetleverandører skal have ansvar. Tror I ikke på hende?

"Jeg kunne have min tvivl. Men grunden til at vi har gået så meget op i det sammen med ETNO er at få skabt så meget støj, at Kommissionen forhåbentlig ikke vil skrive under på noget, som kan forpligtige medlemslandende til at arbejde for en frivillig "indirekte pres"-aftale," siger Allan Bartroff.

Dermed er der ifølge telebranchen trods udenrigsministerens forsikringer stadig meget mystik og usikkerhed om ACTA-aftalen.

"Hun gentager det, som kommissionen siger, at vi ikke går ud over EU-reglerne og EU-direktiverne, og således vil der ikke være nogen problemer," siger Allan Bartroff.

Men telebranchen i hele Europa er stadig bekymret for den omdiskuterede internationale antipirataftale, fastslår Allan Bartroff fra en "rigtig godt besat" mødesal i EU-bygningen på Rue de la Loi Bruxelles.
.
"Den kan blive rimelig konkret både for teleselskaber og kunder," siger Allan Bartroff.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere