Artikel top billede

Super-hacker: Apple og Microsoft må selv finde fejl

Super-hackeren, der netop har vundet stor konkurrence ved at finde fejl i Apples og Microsoft software, vil ikke "bare" videregive sårbarhederne. Læs hvorfor.

Computerworld News Service: Det eneste menneske, der nogensinde har vundet den store hacker-konkurrence Pwn2Own tre gange, siger nu, at sikkerhedsspørgsmålet er 'en farce', og at han derfor ikke vil videregive oplysningerne om de sårbarheder, han har fundet i Apple, Adobe og Microsofts software.

I stedet vil Charlie Miller vise virksomhederne, hvordan de selv finder fejlene.

Charlie Miller, som vandt godt 55.000 kroner i hacker-konkurrencen i denne uge ved at knække Safari på en MacBook Pro med Snow Leopard, fortæller, at han er træt af den manglende udvikling på sikkerhedsområdet.

"Vi finder en bug, og så fikser de den. Så finder vi en ny, og så fikser de også den. Det øger altså ikke produkternes sikkerhed. Okay, softwaren bliver en lille smule bedre hver gang, men der er behov for grundlæggende forbedringer på området. Jeg kan ikke tvinge virksomhederne," siger super-hackeren.

Ved hjælp af få linjer kode skabte Charlie Miller det, han kalder en "dumb fuzzer" - et værktøj der automatisk søger efter fejl i softwaren ved at lægge data ind, så man kan holde øje med, hvor programmet fejler.

'Fuzzing' er en velkendt metode, som også anvendes af udviklerne selv, inden de sender ny software på gaden. Microsoft har for eksempel brugt metoden længe som en del af virksomhedens Security Development Lifecycle (SDL), der er betegnelsen for den sikkerhedsproces et produkt gennemgår efter sin skabelse.

Fandt 20 sikkerhedshuller

Charlie Millers fuzzer fandt hurtigt 20 sårbarheder i en række applikationer og i Apples styresystem Mac OS X 10.6 - også kendt som Snow Leopard - såvel som i virksomhedens Safari-browser. Derudover fandt han fejl i Microsofts PowerPoint, i Adobes populære PDF-læser, Reader, og i og i det open source-baserede OpenOffice.org.

Og nu var det så meningen, at Charlie Miller skulle indtage scenen på konferencen CanSecWest i Vancouver, som er arrangeret af samme firma, der også står bag Pwn2Own-konkurrencen, hvor han skulle demonstrere, hvordan han fandt sårbarheden. Han håber, at Apple, Microsoft og andre leverandører vil lytte til, hvad han har at sige.

"Folk vil kritisere mig og sige, at jeg er en af 'the bad guys', når jeg ikke vil videregive sårbarhederne, men for mig giver det mere mening ikke at sige det," forklare Charlie Miller.

"Det, jeg kan gøre, er at fortælle dem, hvordan de selv finder fejlene på samme måde, som jeg gjorde. Måske kan det få dem til at 'fuzze' mere".

Det mener Charlie Miller ville medføre mere sikkert software.

Det, der virkelig skuffer Charlie Miller, er, hvor nemt det var at finde fejlene. "Der er måske nogen, der vil mene, at jeg praler, men så klog er jeg altså heller ikke. Jeg anvendte en ret triviel metode, og alligevel fandt jeg sårbarhederne."

Charlie Miller troede ikke, han ville kunne finde sårbarheder alene ved hjælp af en dumb fuzzer. "Men det gjorde jeg, og jeg fandt mange. Det var både en overraskelse og en skuffelse."

Det fik ham desuden til at spørge sig selv om, hvorfor leverandører som Microsoft, Appel og Adobe, der har masser af sikkerhedsfolk ansat, ikke selv har fundet fejlene for længe siden.

En enkelt mand med tre computere burde ikke kunne omgå så mange menneskers sikkerhedsforanstaltninger, mener Charlie Miller. "Det er ikke fordi, de ikke bruger [fuzzere], de gør det bare ikke særligt godt."

Håber at virksomhederne opper sig

Ved at nægte at videregive de tekniske oplysninger om de sårbarheder, han fandt, tror Charlie Miller, at han kan få virksomhederne til at finde fejlene på samme måde, som han gjorde og dermed måske - måske - motivere virksomhederne til at tage sikkerheden mere alvorligt.

"Jeg tror, de vil føle sig pressede til at finde fejlene," argumenterer han.

Charlie Miller brugte en af de fejl, han fandt ved hjælp af sin dumb fuzzer, til at knække Safari på en MacBook Pro, og han vandt derfor en bærbar computer, godt 55.000 kroner og en rejse til Las Vegas, hvor han skal deltage i hacker-konkurrencen DefCon.

Charlie Miller vandt også under Pwn2Own i 2008 og i 2009, begge gange ved at udnytte en sårbarhed i Safari på Mac.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

AURA A/S

Test Manager

Lægernes Pension & Bank

Senior IT-sikkerhedskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere