Artikel top billede

Oracle: Her kommer fremtidsplanen for MySQL

Hvad vil Oracle med MySQL, som selskabet overtag med købet af Sun? Det får vi nu svar på.

Computerworld News Service: Alverdens brugere af MySQL vil få dugfriske nyheder om Oracles videre planer for open source-databasen under åbningstalen af Oracles chefarkitekt, Edward Screven, ved O'Reilly MySQL Conference & Expo på tirsdag i Santa Clara i Californien.

"Vi ser frem til at beskrive vores planer for MySQL og give udvikler-miljøet nye indsigter i de forbedringer, de kan forvente her og nu og i tiden fremover," lyder det fra Edward Screven.

MySQL "er af strategisk værdi for Oracle," tilføjer han.

Oracle annoncerede samtidigt et par MySQL-brugermøder 6. maj i Amsterdam og 3. juni i Redwood Shores i Californien.

Siden Oracle først offentliggjorde sine planer om at opkøbe Sun Microsystems, som er den tidligere ejer af MySQL, har databasens fortalere udtrykt deres frygt for, at leverandøren på den ene eller anden måde skulle spænde ben for open source-databasens fremtid for at beskytte sin egen proprietære database.

Det kan du læse mere om her.

Fusionen af de to database-kæmper blev endda flere måneder forsinket, mens EU overvejede de mulige konsekvenser af, at Oracle ejede MySQL. Det kan du læse mere mere om her.

Det endte med, at Oracle i december udsendte en række løfter angående MySQL.

De talte løfterne om fortsat at gøre databasen tilgængelig gennem General Public License, ikke at afkræve kunderne at købe support fra Oracle for at få en kommerciel MySQL-licens samt at øge den økonomiske støtte til den videre forskning og udvikling.

Oracles langsigtede planer med MySQL

Der spekuleres dog stadig over, hvordan Oracle vil håndtere MySQL på lang sigt, og brancheobservatørerne vil uden tvivl søge efter nye svar i Screvens kommende foredrag.

En enkelt analytiker forventer dog ingen store afsløringer.

"Jeg forventer, at Oracle grundlæggende vil gentage, hvad virksomheden har sagt siden før opkøbet, navnlig at forpligte sig til MySQL og dens udvikling," siger analytiker Stephen O'Grady fra Redmonk.

Til kamp mod Microsoft SQL Server

Oracles planer for MySQL vil sandsynligvis inkludere at tage kampen op mod det meget populære Microsoft SQL Server, hvis succes delvist skyldes den "friktionsløse adgang," som brugerne opnår under Microsofts enterprise-aftaler samt dens tætte integration med Microsofts udviklingsværktøjer, vurderer O'Grady.

"Oracle vil positionere MySQL stærkt op imod SQL Server med løfter om, at databasen er endnu lettere at få fat i, har et enormt økosystem, og at den i praksis er nettets database," tilføjer han.

Leverandørens løfte om at fortsætte investeringerne i MySQL vil sandsynligvis blive opfyldt, mener analytiker Curt Monash fra Monash Research.

"Jeg forventer, at Oracle på ærlig og ligetil manér vil modne dette produkt," siger Monash. "Der kan på et senere tidspunkt opstå forskellige problemer, men der er god grund til at mene, at MySQL vil drage fordel af opsyn fra en moden leverandør af DBMS" (databasestyring).

Men der er også en række åbne spørgsmål, såsom om Oracle vil udvikle nye såkaldte storage engines til MySQL, der passer sammen med den populære InnoDB, som virksomheden allerede ejer, påpeger Monash.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere