Artikel top billede

200.000 har droppet it-udstyr på grund af medieskat

Multimedieskatten har synlige konsekvenser for det danske erhvervsliv. Hundredtusindvis leverer nemlig it-udstyret tilbage. Ministeren er dog ikke bekymret.

Omkring 200.000 lønmodtagere har valgt it-udstyret fra for at undgå at betale multimedieskat.

Det viser en undersøgelse fra Greens Analyseinstitut, der er foretaget for dagbladet Børsen.

De danske folkeskolelærere har været nogle af de første, der lagde computeren på arbejdspladsen frem for at tage den med hjem, men tendensen ser nu ud til at sprede sig til andre grene af erhvervslivet.

Skridt i den gale retning

Greens undersøgelse fortæller, at det er 14 procent af lønmodtagerne, svarende til 200.000, der ikke betaler den omdiskuterede skat. De har sagt nej tak til it-redskaber udenfor arbejdspladsen og leveret udstyret tilbage til arbejdsgiveren.

Og det er en gal udvikling, siger Dansk Erhverv til Børsen.

"Det er et skridt i den forkerte retning, når endnu flere fravælger multimedierne, for det er jo en bremse på det fleksible arbejdsmarked," siger Bo Sandberg, skattepolitisk chef hos Dansk Erhverv.

"Hvis personen skal køre forbi kontoret for at hente et multimedie i stedet for at køre direkte ud til kunden, er der jo gået arbejdstid tabt. Det betyder et produktivitetstab, fordi produktivitetsforbedrende arbejdsværktøjer fravælges," siger han.

Antallet vokser

Analysehuset Green foretog en tilsvarende undersøgelse i februar, og den viste, at det i starten af året kun var ni procent, svarende til 130.000, der takkede nej til arbejdsgiverbetalt it-grej for at undgå medieskatten.

Skatteministeren er dog fortrøstningsfuld, og han stiller spørgsmålstegn ved, hvor meget man skal lægge i tallene.

"Det er jo ikke mere end tre uger siden, at der var en meningsmåling i Søndagsavisen, som sagde det stik modsatte af det, Greens når frem til. Men dermed ikke sagt, at det var mere rigtigt. Meningsmålinger er lidt som de blinde slås, og det, der er vigtigt for mig, er, hvor mange der rent faktisk kommer til at betale."

"Det har vi et tal for her i løbet af de kommende måneder," siger Troels Lund Poulsen (V) til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere