Artikel top billede

Første smartphone med Symbian 3 kommer i Q3

Den finske telefon-producent Nokia håber, at en forbedret brugerflade vil gøre Symbian 3 mere populær.

Computerworld News Service: Nokia fortæller, at virksomhedens N8, der er den første smartphone baseret på styresystemet Symbian 3, vil komme på hylderne i årets tredje kvartal.

Den finske virksomhed har lovet, at Symbian 3-telefonerne bliver nemmere at anvende end deres forgængere var. N8 bliver den første model i en familie af smartphones baseret på Symbian 3, som vil udkomme i løbet af 2010, oplyser Nokia.

N8 vil komme til at udgøre en hjørnesten i Nokias bestræbelser på at komme tilbage på markedet for high-end-telefoner, står der i en research note fra CCS Insight.

Der har været talt meget om Nokias problemer i det segment og deres baggrund i det faktum, at udviklingen af styresystemet Symbian ikke har kunnet holde trit med de touch-baserede styresystemer, der er blevet tilbudt først af iPhone og siden af Android.

Men det vil Symbian 3 lave om på, mener Nokia. Det nye styresystem vil give mulighed for at lave personligt tilpassede skærme, ligesom det vil understøtte multitouch, single tap og hurtigere multitasking. N8 vil desuden være integreret med sociale netværk.

Forbedringerne vil hjælpe Nokia med at hale ind på Apple og Android-firmaer som HTC og Motorola, men der er ikke rigtig noget, der vil kunne få Nokia til at stå ud i mængden, vurderer Carolina Milanesi, der er research director ved analysefirmaet Gartner.

Nokias største udfordring bliver at få brugerne til at samle telefonen op og begynde at lege med den, eftersom brugerfladen ser fuldstændig ud som de eksisterende versioner af Symbian, som mange brugere ikke bryder sig om. Man oplever først forbedringerne, når man begynder at bruge styresystemet, tilføjer Carolina Milanesi.

Symbians største støtte

På hardware-siden vil N8 komme med en touchscreen på 3,5 tommer, et 12-megapixel kamera med Xenon-flash og understøttelse af video ved 720p opløsning. Andre video-funktioner inkluderer HDMI-port til at skabe forbindelse til tv og understøttelse af Dolby Digital Plus surround sound, fortæller Nokia.

Brugerne får mulighed for at surfe på nettet ved hjælp af 802.11n, som bliver stadig mere almindeligt på nye smartphones. Telefonen vil få en hukommelse på 16GB og et micro SD kort.

N8 vil komme til at koste knap 3.000 kroner - før moms og afgifter. Oprindeligt var det meningen, at den skulle på hylderne i løbet af andet kvartal.

Forsinkelsen blev annonceret i sidste uge, da Nokia præsenterede sit resultat fra første kvartal, som fik aktiepriserne til at falde.

Salget af telefonerne i årets andet kvartal ville have været en aggressiv strategi, lyder det fra Geoff Blaber, der er analytiker ved CCS Insight.

Forsinkelsen giver Apple- og Android-hjønet mere tid til at udvikle på deres respektive styresystemet, og det vil bare styrke deres position på markedet for smartphones, fortsætter han.

Symbian Foundation, som startede i første halvdel af 2009, står nu for udviklingen af styresystemet og har hele tiden sagt, at den første Symbian 3-telefon ville komme på hylderne i løbet af årets anden halvdel. Nokia et fortsat Symbians største støtte.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere