Artikel top billede

Grøn it er so last year

Klima-it: Verdens fokus drejer sig ikke længere om klimaet, og virksomhedernes interesse for grønne it-løsninger er dalet betydeligt i forhold til 2009.


Grøn it var den helt store hype blandt it-cheferne sidste år.

Ikke at top-prioritere grønne løsninger i sin organisation, svarede til at være modstander af menneskerettigheder eller tilhænger af Borneo-orangutangens udryddelse.

Men nu er det efterhånden fire måneder siden, at det resultat-fattige FN-klimatopmøde, COP15, sluttede i København, og interessen for de grønne it-løsninger er dalet langt ned under it-chefernes radar.

I dag siger kun 20 procent af de danske it-chefer, at grøn it er en prioritet, hvis man spørger dem.

Og det har it-servicevirksomheden Steria gjort i samarbejde med analysefirmaet Synovate, der har udarbejdet den skandinaviske undersøgelse, It-chefens udfordringer.

I 2009 procent anså 32 procent af de danske it-chefer grøn it for at være et vigtigt indsatsområde, men i år er området altså gledet ud af interessesfæren igen.

Cirka 400 it-chefer fra større organisationer i Danmark, Sverige og Norge har deltaget i 2010-undersøgelsen. Tallene for Norge og Sverige er nogenlunde de samme som de danske.

Positivt eller negativt?

Hos Steria er den administrerende direktør Peter N. Østerbye meget overrasket over det markante fald, siger han.

"Jeg så det som meget positivt, at it-branchen tog klimaproblematikken alvorligt, og ønskede at bidrage. Derfor undrer det mig, at dens chefer ikke skulle finde det vigtigere at satse på grøn it, frem for bare at snakke og læse om det."

Han mener, at regningen for strøm til virksomhedernes it-systemer burde sendes direkte til it-cheferne.

"Jeg tror, det ville gøre it-cheferne mere motiverede til at prioritere grøn it højere," siger Peter N. Østerbye.

Steria-chefen åbner dog også for en anden og mere positiv fortolkning af undersøgelsens resultat.

"Det kan også være udtryk for, at grøn it i it-chefernes bevidsthed efterhånden slet og ret bare opfattes om it. Et grønt commitment er muligvis ikke længere en pointe, men en selvfølge, og indtager derfor ikke en mere prominent plads på prioriteringslisten."

Metaltræthed i grøn it

Interesseorganisationen IT-branchen har netop indledt anden runde af sin grønne it-kampagne, og arrangerer møder rundt omkring i de danske virksomheder, der skal højne bevidstheden om de grønne muligheder for at spare penge og skabe mere effektive energiudnyttelse med it.

Her tror mest man på den positive fortolkning af Steria-undersøgelsen, og mener, at de danske it-chefer bør gå forrest og slå den grønne it-tone an for resten af Norden.

"Der er måske lidt metaltræthed ovenpå al snakken om CO2. Derfor er det vigtigt at fokusere på, at grøn it er sund fornuft, også økonomisk sund fornuft," siger Mette Lundberg, chefkonsulent i IT-Branchen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere