Artikel top billede

Koncernchef Henrik Poulsen håber, at der snart kommer en løsning på TDC's delvise frasalg af Sunrise i Schweiz. Foto: Jørgen True.

TDC-boss: Afklaring i Schweiz er absolut påkrævet

Det danske teleselskab arbejder på højtryk for at løse hårdknude i Schweiz, som forhindrer TDC i at score 11 milliarder kroner.

Det kom som et chok for TDC og France Telecom, da deres gigantfusion i Schweiz kollapsede i sidste måned. De schweiziske konkurrencemyndigheder afviste at godkende fusionen af Sunrise og Orange, som henholdsvis er ejet af TDC og France Telecom.

I dag skriver Financial Times, at den kiksede fusion bremser salget af TDC, som selskabets ejere i form af fem kapitalfonde annoncerede i november sidste år. Den kollapsede aftale betyder, at TDC går glip af mindst 11 milliarder kroner.

"Der skal komme en afklaring. Det er absolut påkrævet. Nu vil vi tage den tid og de uger, vi har, til at undersøge, hvilke konkrete muligheder vi har dernede, og så vil vi komme til en konklusion," siger TDC's administrerende direktør og koncernchef, Henrik Poulsen, til Computerworld.

Han fortalte sidste år til Computerworld, at TDC godt kan tage Sunrise med i porteføljen, selvom selskabet skifter ejer. Det fastholder han.

"Vi havde gerne set fusionen gå igennem, for det er en god fusion for alle parter inklusive de schweiziske forbrugere, men skulle fusionen ikke kunne lade sig gøre, så er jeg også komfortabel med, at vi fastholder et ejerskab af Sunrise. Selskabet bidrager jo godt til koncernens performance," siger Henrik Poulsen.

Han fremlagde i dag koncernregnskab for årets første kvartal, og heraf fremgik det, at omsætningen steg 4,5 procent i forhold til samme periode sidste år. Dermed omsatte selskabet for over 2,5 milliarder kroner i årets første tre måneder.

Rejser til Schweiz

TDC annoncerede allerede i november sidste år, at selskabet ville sælge ud af Sunrise og samtidig fusionere datterselskabet med Orange i Schweiz. En aftale, som ville indbringe selskabet 11 milliarder kroner og give TDC 25 procent ejerskab af det nye fusionsselskab.

"Det er klart, at når du ligger i fusionsforhandlinger, som vi har gjort i nogle måneder, så vil det medføre en form for usikkerhed. Derfor har det været ekstra glædeligt for os, at vi i dag kan præsentere et første kvartal, som ikke viser nogen synlig usikkerhed i vores tal," fortæller Henrik Poulsen.

En usikker fremtid kan suge handlekraft ud af virksomheden, hvis dens ledelse afventer afklaring, inden den tager det næste skridt. Sådan går det dog ikke i Sunrise, forsikrer Henrik Poulsen.

"Vi kører løbende en dialog med ledelsen i Schweiz, og jeg er da også jævnligt i Schweiz og tilbringer tid sammen med dem for at sikre, at vi har et fokus på de forretningsmæssige prioriteter, og at der kan blive truffet de beslutninger, der fortsat kan sikre fremdrift," siger han.

Vækst i kundebeholdningen

Henrik Poulsen har svært ved at se, at Sunrise-Orange-fusionen ender med at blive en langstrakt proces over en årrække.

"Nej, jeg tror nok, at vi vil tage den tid, som vi føler er forsvarlig til at undersøge, hvad der er af muligheder for at få transaktionen gennemført. Men det er klart, at der kommer et tidspunkt, hvor vi skal træffe en konklusion, så vi kan komme videre den ene eller anden vej," forklarer han.

Sunrise er i dag nummer to på det schweiziske marked efter SwissCom, hvor den tidligere TDC-koncernchef Jens Alder engang bestred topposten.

Tilfreds med regnskab

I årene under netop Jens Alder blev TDC en mere effektiv virksomhed, men der var konstant fald i toplinjen. Den udvikling er nu brudt, mener Henrik Poulsen og henviser til sidste års regnskab samt dagens kvartalsrapport.

"Der er en positiv tendens i vores omsætning, efter at den i en årrække var faldende med tre til fire procent. Nu ser vi en bedre tendens, og det gør også, at tendensen i vores bruttoindtjening er bedre, og at vi nu kan kombinere en mere positiv tendens i bruttoindtjeningen med fortsatte effektiviseringer til at generere en indtjeningsvækst, der på koncernniveau ligger på over otte procent. Det er en indtjeningsvækst, som kan siges at være tilfredsstillende," siger Henrik Poulsen.

TDC Koncernens omsætning i årets første tre måneder steg 1,8 procent i forhold til samme periode sidste år, og dermed beløber omsætningen sig til 9,1 milliarder kroner i årets første kvartal. Kundebasen er øget i samme periode.

"Jeg hæfter mig ved, at vi fortsat har vækst i vores kundebeholdning, og at vi er i stand til at forsvare og udbygge vores markedspositioner i både Schweiz og Norden," forklarer Henrik Poulsen.

TDC har i alt 11,7 millioner kundeforhold, hvoraf 8,6 millioner af dem er i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere