Artikel top billede

EMC: Hvilken sky taler vi om?

I dag bliver it-konferencen EMC World skudt i gang. Årets tema er den private sky, men indtil videre er det en mere uofficiel sky, der har stjålet dagsordenen - sammen med blinkende vikingehjelme.

Boston: I disse dage holder den amerikanske storage-gigant EMC sin årlige konference i Boston. Her er kunder, partnere og journalister inviteret med for at høre, hvad der virkelig rører sig inden for storage-området.

Søndag aften var der opvarmning til konferencen. Deltagerne er blevet fløjet ind fra hele verdenen og er nu samlet i den kæmpe hal, der skal danne rammen om konferencen.

Selvom årets tema er "The Journey To The Private Cloud", så er det indtil videre en mere uofficiel sky, der har stjålet dagsordenen. Den berygtede askesky fra Island.

De forskellige deltagere, der komme fra den europæiske side af Atlanten, kan berette om ændrede flyruter og timelange forsinkelser.

Jeg skulle selv oprindelig have mellemlandet i Reykjavik, men i stedet blev det dagen inden afgang ændret til et stop i Glasgow, og turen fra Glasgow til Boston blev forlænget fra fem til syv timer, da vi måtte flyve en omvej uden om askeskyen.

Men selvom askeskyen har været skyld i en del forsinkelser og besvær, ødelægger det ikke den gode stemning. En rumæner og en englænder bliver med glimt i øjet enige om, at askeskyen i den grad må falde i kategorien "Public Cloud".

Niels Astor, Technology Solutions Manager fra EMC Danmark, kan berette om, at selvom han blev betydeligt forsinket, så fik han også et uforglemmeligt syn med på vejen.

"Det var helt utroligt. Du har det hvide tæppe af almindelige skyer, og så står der bare en kæmpe mørk søjle op igennem dem, som bare fortsætter op. Det var et meget specielt syn," siger Niels Astor.

Ikke hjemme på mors dag

Stemningen er generelt god i den store hal, hvor der søndag aften er opvarmingsarrangement. Folk på tværs af mange nationaliteter snakker lystigt om løst og fast.

Mange har en fadøl i hånden, og EMC's Backup og Recovery-division deler vikingehjelme med blinkende horn ud. Det skal være en sjov gimmick, og alle taler da også om det. Men ingen kan rigtig forklare hvorfor.

I den ene ende af hallen er der en kæmpe scene, hvor bandet Counting Crows skal spille.

Men inden da går Frank Slotman, der står i spidsen for Backup og Recovery-divisionen på scenen og byder velkommen. Hans division har stået for opvarmingsarrangementet, og han forsikrer, at de i løbet af ugen vil lære deltagerne "how to beat the backup blues." Hvad det så indebærer, løfter han ikke sløret for.

I stedet kigger han ud over forsamlingen og konstaterer, at langt langt de fleste er mænd. Han sender derfor en varm hilsen til de mange koner og mødre, som sidder alene på mors dag. Han konstaterer derefter, at manden der har lagt arrangementet på denne dag, burde fyres, men må efterfølgende indrømme, at det er ham selv.

Derefter overlader han scenen til Counting Crows, der åbner ballet med deres største hit "Mr. Jones". Når man kigger ud over forsamlingen, der altså står med blinkende vikingehjelme og fadøl, ligner det mere en festival end en it-konference. Men det skal nok ændre sig, når det for alvor går løs mandag.

Følg med senere her på Computerworld.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere