Artikel top billede

Facebook hyrer top-jurist fra Bush-administrationen

Tim Muris, der var formand for USA's Federal Trade Commission under Bush-administrationen, er hyret til at forsvare Facebook i en undersøgelse fra tilsynsmyndigheden.

Computerworld News Service: Facebook har hyret juristen Tim Muris, der er tidligere senior embedsmand i Bush-administrationen, til at forsvare virksomhedens privacy-politik i forbindelse med en statslig undersøgelse.

Muris er ifølge Financial Times blevet hyret, samtidig med at den amerikanske tilsynsmyndighed Federal Trade Commission (FTC) undersøger klager mod det sociale netværkssite på baggrund af privacy-bekymringer. Muris er selv tidligere formand for FTC og er nu advokat hos advokatfirmaet O'Melveny & Myers.

Tidligere i år stod Muris frem i det amerikanske Senats handelskomite for at gøre indsigelse mod et lovforslag, der anbefalede at give FTC større autoritet i vedtagelsen af lovkrav eksempelvis i forhold til privatliv på nettet. Lovforslaget er siden blevet godkendt i Repræsentanternes Hus. Flere forbrugerrettigheds-fortalere støtter lovforslaget, som på nuværende tidspunkt behandles i Senatet.

Flere af verdens regeringer forsøger i denne tid at finde ud af, hvordan de skal regulere Facebook, i takt med at det sociale netværkssite vokser. Sitet har på nuværende tidspunkt omkring 400 millioner brugere på verdensplan og møder stor kritik for sin privacy-politik.

Mudderkast

5. maj indgav lobbyistgruppen Electronic Privacy Information Center på vegne af sig selv og 14 andre privacy- og forbruger-organisationer en klage til FTC, der hævdede, at Facebook "driver en urimelig og vildledende handelspraksis, der krænker love til beskyttelse af forbrugerne."

Dette sker efter nylige ændringer i Facebook, der nu tillader, at brugerdata videregives til tredjeparter uden forudgående samtykke fra brugerne. Electronic Privacy Information Center hævder, at disse ændringer "krænker brugernes forventninger, skader brugernes privatliv og strider imod Facebooks egne fremstillinger af sin tilgang til privacy."

Herudover har Electronic Privacy Information Center sendt et brev til Kongressen, der opfordrer USA's statslige komiteer at følge FTC's undersøgelse nøje.

I sidste måned bad den amerikanske senator Charles Schumer FTC om at sætte nogle retningslinjer for, hvordan sociale netværkssites kan bruge og dele brugernes data. Han argumenterede for, at brugerne skal kunne vælge, frem for at fravælge, at dele deres data. Dette førte til, at talsmænd fra Facebook mødtes med embedsmænd fra Schumers stab for at diskutere sagen.

Facebook har som svar på disse klager påpeget, at virksomheden nu faktisk giver sine brugere mere kontrol over deres privatliv. Så sent som i sidste uge gjorde en fejl i sitets system det dog muligt for brugerne at se deres venners private chat-sessioner og deres venners indkommende venne-anmodninger.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere