Artikel top billede

Det er gået noget tilbage for grækerne, siden de byggede Akropolis. Heller ikke på it-området imponerer de i øjeblikket.

It skaber halvdelen af al europæisk vækst

Halvdelen af al økonomisk vækst i EU-landene siden 1995 er skabt af it- og kommunikationsindustrien.

At it har enorm betydning for hele verdens befolkning er en påstand, man roligt kan fremsætte uden at forvente at blive sagt imod.

Nu har en EU-rapport også sat tal på den økonomiske betydning af it- og kommunikationsindustrien for EU-landene gennem de seneste 15 år.

Det skriver nyhedssitet v3.

I rapporten tilskrives halvdelen af al økonomisk vækst i EU siden 1995 it- og kommunikationsbranchen, halvdelen af EU's befolkning bruger internettet dagligt, og 60 procent har fuld adgang til nettet.

Det er et par af resultaterne af EU's arbejde med den it-strategi, der skal udstikke vilkår og rammer for it-udviklingen frem til 2020.

"Europas digitale økonomi er afgørende for økonomisk vækst og velstand. It- og kommunikationsteknologi og bredbåndsinternet er ligeså revolutionerende for vores liv i dag, som udviklingen af elektricitet og transportinfrastrukturen var det for godt og vel 100 år siden," udtaler kommissær for EU's Digitale Agenda, Neelie Kroes.

Sydeuropa stadig bagefter

Rapporten konkluderer at England, Finland, Tyskland og Danmark er Europas førende inden for it-færdigheder, mens Spanien, Grækenland og Italien stadig halter bagefter.

Der er også dystre opgørelser i rapporten, der fastslår, at der er et fald i antal mennesker, der bruger internettet i gruppen med de laveste indkomster.

"Vi er nødt til at støtte den videre udvikling af nettet, så alle borgere kan får fordel af den digitale økonomi," siger Neelie Kroes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere