Artikel top billede

Telebranchen frygter Højesterets pirat-afgørelse

Det er tvivlsomt, om spærringen af The Pirate Bay bliver ophævet, når sagen skal for Højesteret i morgen, mener den danske telebranche. Læs her hvorfor.

I morgen tages der fat på et nyt kapitel i den efterhånden langvarige sag om spærringen af den omstridte fildelingstjeneste The Pirate Bay.

Klokken ni torsdag morgen skal sagen for Højesteret.

Men retten vælger næppe at ophæve den spærring af tjenesten, som de danske internetudbydere blev pålagt af Østre Landsret i 2008, mener Jens Ottosen-Støtt, der er næstformand i teleselskabernes brancheorganisation.

"Problemet er, at loven er formuleret sådan, at det er muligt at nedlægge et forbud overfor teleselska-berne. Derfor har jeg desværre ingen forestilling om, at retten vil ophæve forbuddet. Ikke mindst fordi retssagerne i Sverige har indikeret, at det nok ikke har været helt 'kosher', det der er foregået i Pirate Bay," siger Jens Ottosen-Støtt.

Han henviser til den svenske retssag mod stifterne af The Pirate Bay, der for et år siden blev idømt et års fængsel og en erstatning på 30 millioner kroner.

Telebranchen: Ikke vores opgave
Men teleselskaberne håber fortsat, at retten vil ændre holdning til spørgsmål, som, de mener, tvinger dem til at forsvare rettighedshavernes interesse.

"Vi håber, at retten vil overveje, om det er hensigtigtsmæssigt, at det er teleselskaberne, der skal varetage rettighedshavernes interesser og gribe ind overfor sider på internettet, som vi overhovedet ikke har noget med at gøre," siger Jens Ottosen-Støtt.

Men når nu I tjener penge på det, er det så ikke også rimeligt, at I går ind og påtager jer et ansvar?

"Vi mener som sagt ikke, at det er vores ansvar, og vi tjener ikke penge på, at vores kunder bruger fildelingstjenester. Det er jo langt de færreste abonnementer, der er forbrugsafregnet. I virkeligheden har vi ikke nogen interesse i, at kunderne belaster nettet ved at downloade en hel masse," siger han

Jens Ottosen-Støtt har tidligere kaldt rettighedshavernes krav om en spærring af The Pirate Bay for Kafkask, fordi kravet faldt på et tidspunkt, hvor folkene bag The Pirate Bay endnu ikke havde været for domstolen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere