Artikel top billede

Nye cand.it'er kan alt med it-ledelse

Fremtidens it-leder: På Aalborg Universitet har man taget konsekvensen af, at it er fundamentet i enhver moderne organisation og oprettet en ny kandidatgrad.

Aalborg Universitet tilbyder nu en to-årig kandidatuddannelse i it-ledelse målrettet samfundsvidenskabelige bachelorer.

"Baggrunden for oprettelsen af uddannelsen er en dokumenteret efterspørgsel fra erhvervslivet på kandidater med en dyb indsigt i it, men som også i allerhøjeste grad har en forretningsmæssig forståelse, og som kan være med til at sikre, at man får noget værdi ud af sine investeringer i it," forklarer uddannelsesleder, Keld Pedersen fra Aalborg Universitet.

Cand.it i it-ledelse er udviklet i tæt samarbejde med repræsentanter fra it-interesseorganisationer og it-virksomheder, og uddannelsen henvender sig primært til studerende med en samfundsvidenskabelig bachelorgrad. Foreløbig er omkring 25 tilmeldt første hold, der starter til efteråret.

Uddannelsen er endnu ikke markedsført uden for Aalborg Universitet, men bachelorer fra andre universiteter kan frit søge ind. Uddannelsen udbydes gennem it-vest, der er et forsknings- og uddannelsessamarbejde om it.

"Der er andre typer af cand.it-uddannelser, men vores adskiller sig ved, at den entydigt fokuserer på it-ledelse. Det har tidligere handlet meget om at forstå relationen og interaktionen mellem et enkelt menneske og så en computer, hvor vi nu kigger mere på det fra et organisationsperspektiv," fortæller Keld Pedersen.

Ingen leder uden forståelse for it

Som efterspurgt af blandt andet formand for Dansk IT, Klaus Kvorning Hansen, har man med den nye uddannelse valgt at vende tingene lidt på hovedet i Ålborg.

Typisk har det været de dygtige teknikere, der med tid og nye jobfunktioner fik behov for at efteruddanne sig til en bedre forståelse af forretning og organisationsteori. Nu er det de bachelorer med erhvervsøkonomisk baggrund eller en uddannelse rettet mod offentlig administration, der får mulighed for en overbygning i it-ledelse.

"It spiller en stadig større rolle i den måde, hvorpå en virksomhed fungerer. Der bliver færre og færre steder, hvor man kan være almindelig leder i dag uden at have en forståelse for it-ledelsesmæssige problemstillinger," lyder det fra uddannelsesleder Keld Pedersen.

Den naturlige karrierestige for de nyuddannede i cand.it vil ifølge uddannelseslederen være at starte med noget forretningsanalyse, og derefter bevæge sig over i mere kompleks projektledelse, der involverer større organisatoriske forandringer.

Han understreger, at det ikke nødvendigvis er de super tekniske projektledere, der efterspørges, men mere dem der kan gå ind på et lidt højere niveau og sikre sig, at forandringerne bliver gennemført fornuftigt.

Læs meget mere
om Fremtidens it-ledere her
.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere