Artikel top billede

Datacentrene buldrer frem over hele verden

Cloud computing og den generelle outsourcing-tendens resulterer i stadig flere gigant-datacentre. Alene i Silicon Valley er man i øjeblikket ved at bygge en håndfuld nye datacentre.

Uanset om man hedder Amazon, Google, Microsoft, IBM eller noget helt femte, så er datacentrene udgangspunktet for stort set alt, man foretager sig i disse år. Jo flere og større, jo bedre.

Det gælder ikke mindst i Silicon Valley, hvor net-mediet Data Center Knowledge beretter, at en virksomhed som Digital Reality Trust, der bygger datacentre, er i fuld sving med at opkøbe bygninger til netop dette formål.

Digital Reality vil med købet af to nye bygninger etablere seks plug-a-play-datacentre i it-dalen på i alt 4.459 kvadratmeter, skriver Data Center Knowledge. For bare et par uger siden købte firmaet en anden bygning på nogenlunde samme størrelse for at kunne udvide det eksisterende datacenter i Santa Clara.

Samtidig er virksomheder som DuPont Fabros Technology, CoreSite og Terremark i gang med at etablere datacentre i samme område, og deres byggeprojekter vil i alt resultere i mere end 46.451 kvadratmeter datacenter, skriver Data Center Knowledge.

Mega-datacenter i Dublin

Det er dog ikke kun i USA, at der er byggeboom i datacenter-branchen.

Her i Europa har Microsoft netop åbnet sit første mega-datacenter. Det er placeret lidt uden for Dublin, og det skal danne fundamentet for selskabets satsninger i skyen.

Microsoft har investeret over 2,5 milliarder kroner i mega-datacenteret, som det har krævet omkring en million mandetimer at bygge.

Antallet af tilknyttede medarbejdere under bygningsarbejdet var på et tidspunkt oppe på 2.100, fortælles det på Microsofts hjemmeside.

I alt fylder datacentret flere end 28.000 kvadratmeter og skal understøtte selskabets løsninger inden for cloud computing og software as a service, herunder produkter som Bing-søgemaskinen, Windows Live og ikke mindst selskabets nye cloud computing-platform, Azure.

Vinden bruges til køling

Hos HP har man i de seneste åre etableret et stort datacenter i det nordøstlige hjørne af England, 13 kilometer fra Nordsøen.

Beliggenheden af det omkring 28.000 kvadratmeter store datacenter i nærheden af Englands kystlinie ved Nordsøen giver mulighed for at benytte nordsøluften til at holde temperaturen nede i det serverfyldte center, som Computerworld besøgte i starten af året.

Også Google har naturligvis brug for stadig mere regnekraft og hosting-plads til selskabets mange web-services, men Googlerne er noget hemmelighedsfulde omkring, hvor mange datacentre de har rundt omkring i verden.

Selskabet har dog tidligere offentliggjort en video om et af søgegigantens datacentre. Her anvendes 45 containere til at huse op til 45.000 standardiserede servere.

Data Center Knowledge har tidligere publiceret en liste over de 10 største datacentre i verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere