Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Vi vil have huse med plads til hjemmekontor

Danskere, der kigger på hus i Udkantsdanmark, vil have plads til hjemmekontor, som skal spækkes med it-udstyr og internet-opkobling.

Nu begynder danskernes trang til hjemmearbejdsplads at smitte af på bolig-efterspørgslen.

Det viser en rundspørge fra ejendomsmæglerkæden Home til sine afdelinger rundt om i landet.

"Kort afstand til jobbet betyder mindre for flere danskere, til gengæld skal der være plads til hjemmekontor i huset," siger kommunikationschef Niels Carstensen fra Home.

Dermed er det ikke kun de it-virksomheder, der skal fylde hjemmekontorerne med isenkram, og de teleselskaber, der skal sørge for opkobling, der mærker tendensen.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, tilbyder ni ud af 10 store virksomheder hjemmearbejde.

Hver tredje dansker på arbejdsmarkedet arbejder hjemme noget af arbejdstiden. For 10 år siden var det kun hver femte.

Hjemmekontor i Udkantsdanmark

Niels Carstensen peger på blandt andet Bornholm, hvor befolkningstilvæksten falder, men hvor der ifølge kommunikationschefen er gode forhold for børnefamilier.

"Her vil hjemmearbejdspladser være en løsning for mange, hvis det offentlige og endnu flere private virksomheder tænkte i de baner," siger han.

I Guldborgsund har man taget første skridt med it, der rykker godt og grundigt rundt på vores gammeldags måde at tænke geografi og arbejde på.

Her har man oprettet en virtuel receptionist. Den kan du læse mere om her.

Både bærbar og stationær til hjemmekontoret

Hos it-leverandøren Atea oplever man også større fokus på hjemmearbejdspladser.

"Vi oplever i høj grad at hjemmearbejdspladser er efterspurgt. Men det er oftest som en mobil-løsning, hvor pc og telefon kan flyttes med, afhængig af om brugeren arbejder fra hjemmet eller på kontoret," siger administrerende direktør Peter Trans fra Atea.

Han forklarer, at der i de seneste år har været et kraftigt fald i stationære pc'ere og modsat en kraftig stigning i bærbare pc'ere.

"Bortset fra sidste år, hvor kurven vendte. Jeg tror, at den nye multimedieskat kombineret med en rigid politik om brugen af udstyret har betydet, at flere har droppet den bærbare til fordel for en stationær på kontoret."

"Det er naturligvis beklageligt i og med at en mobil-arbejdsplads er bedre for både den ansatte og virksomheden. En mobil-arbejdsplads skaber fleksibilitet og frihed for den ansatte, og virksomheden oplever en langt større produktivitet," siger han.

Peter Trans regner dog med, at virksomhederne vil begynde at bruge mulighederne ved multimedieskatten aktivt, og at kurven så vil vende igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere