Artikel top billede

Danskerne googler heftigt efter Google

Når danskerne går ind på søgemaskinen Google, søger de ofte på ordet "google." Hvordan kan det være?

Søgemaskinegiganten Google med en markedsandel på langt over 90 procent af alle danske søgninger er et eftertragtet brand- også i Googles egen søgemaskine.

For Google er alle tiders femte mest søgt ord i den danske udgave af den populære søgemaskine. Det viser Googles zeitgeist-service, hvor man kan se de mest søgte ord i den danske version af søgemaskinen siden starten i januar 2004.

Og hvorfor så søge på ordet Google i Google, når man allerede er inde på Googles hjemmeside?

"Umiddelbart giver det ingen mening, men det er givetvis et udslag af, at ingen kan huske Googles subdomæner med Analytics, Maps, Videos og andre services. Derfor søger man efter det i Google," forklarer direktør og partner, Lasse Øster Jørgensen, fra web- og brugervenlighedsbureauet Zornig Interactive.

Hvem husker på telefonnumre?

Han forklarer, at udover besværet med at huske komplicerede URL'er, har folk også gjort det til en vane at bruge en søgemaskine frem for til tider knudrede web-adresser.

Det udsagn bakkes op af, at resten af top 10-listen præges af firmanavne som Facebook, Youtube og Krak, der bare lige skal have tilføjet et .dk eller .com for at kunne bruges i browsernes adressefelt.

Og ved at klikke på "google" i zeitgeisten, kommer der da også en liste med Translate, Maps, Earth og andre Google-services frem.

"Mange har jo nok Google som startside, og så er det nemt og bekvemt at bruge søgemaskinen i stedet for browseren. Der er jo heller ingen, der går og husker på telefonnumre. Folk bruger mobiltelefonernes adressebog i stedet for," lyder det fra Lasse Øster Jørgensen.

Google afviser domæne-spekulation

Søgemaskineselskabets danske afdeling er overrasket over, hvor højt dets eget brand ligger placeret i søge-oversigten.

Samtidig afviser selskabet, at det skulle spekulere i komplekst konstruerede URL'er på sine mange services for at lokke folk ind på søgemaskinen og derved fremvise (endnu) flere reklamer for danskerne.

Folks søgemetoder handler mere om generel webadfærd, lyder det fra Google Danmark, som også forklarer, at søgeselskabet har forsøgt at hjælpe med sit relativt nye redesign af søgemaskinen.

Google henviser dermed til den ændring af søgemaskinens brugergrænseflade i maj, som selskabets landedirektør i Danmark, Peter Friis, kaldte for "den største ændring, søgemaskinen nogensinde har lavet."

Ændringen betød blandt andet, at det nu er nemmere at søge på domæner som maps/kort, videoer og dokumenter i selve søgemaskinens brugergrænseflade.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere