Artikel top billede

Toke Terkelsen, indehaver af Bakuri, overvejer at politianmelde firmaets netop fratrådte administrerende direktør.

Bakuri: Direktør stjal vores produkt og kundemails

Indehaveren af Bakuri beskylder firmaets tidligere direktør for at have stjålet et produkt og udsendt mails til kundedatabasen.

"Jeg har aldrig været ude for sådan noget før. Han har været administrerende direktør i virksomheden i mere end tre år. To dage efter han får sin sidste løn, får samtlige vores kunder en e-mail fra ham i en ny virksomheds navn," siger Toke Terkelsen.

"I den mail reklamerer han for et nyt produkt, som er et produkt, vi har udviklet og arbejdede på at lancere inden sommerferien."

Sådan lyder beskyldningerne fra Toke Terkelsen, der er indehaver af Bakuri, om virksomhedens tidligere direktør Kim Thrane.

Beskyldningerne har ifølge Kim Thrane intet på sig. Du kan læse hans forklaring her.

Bakuri lever af at levere design, søgemaskineoptimering, hjemmesider, CMS- og webshopsystemer til mindre og mellemstore virksomheder.

Kim Thrane stoppede i Bakuri 31. maj og startede 1. juni virksomheden Marketing Management. Toke Terkelsen siger, at Kim Thrane havde fortalt, at han ville starte sin egen virksomhed.

"Vi skal altid ønske konkurrence velkommen. Men at stjæle hinandens ting, det er ikke acceptabelt," siger Toke Terkelsen.

Produktet, som er centrum for striden, er et produkt til søgemaskineoptimering. Der betales et beløb for at oprette produktet, men derefter betaler kunderne først, når deres website er på Googles første side ud fra søgeord, de har bestemt.

Toke Terkelsen fortæller, at han i samarbejde med andre ansatte i Bakuri har brugt lang tid på at udvikle produktet.

"Det er nemt nok, at få ideen, men man skal have produktionen og det hele med. Nu har han så stort set kopieret alt, hvad vi har arbejdet på," siger Toke Terkelsen.

Kim Thrane siger derimod, at han aldrig har hørt Toke Terkelsen snakke om produktet, og at det derudover ikke er noget nyskabende produkt.

Lancerer selv produktet

Ifølge Toke Terkelsen har Kim Thrane udsendt nyhedsbrevet fra sit nye firma til de cirka 1.200 kunder, som handler med Bukari.

"Jeg har skrevet ud til alle vores kunder for at samle beviser i den her sag. Inden for en time fik jeg 150 e-mails tilbage fra vores kunder, som vil støtte os i den her sag," siger Toke Terkelsen.

Ifølge Toke Terkelsen er Bakuri selv så langt fremme med produktet, at de er i gang med at teste det hos kunderne.

"Nu tester vi det, og hvis kunderne synes om det - og det er jeg overbevidst om, at de vil - så vil vi lancere det officielt," siger Toke Terkelsen.

Toke Terkelsen fortæller, at næste skridt i sagen bliver at politianmelde Kim Thrane.

Læs også: Kim Thrane: Jeg har ikke stjålet noget




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere