Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Teledirektør: NemID er ikke ligefrem 'bulls eye'

Der er både gode ting og dårlige ting ved den nye NemID, når det gælder erhvervslivet.

Den nye digitale signatur enkle opbygning baseret på et papkort er ikke ligefrem 'bulls eye,' mener Allan Christiansen, administrerende direktør i Telmore.

Men prisen for at få alle danskerne med er til gengæld, at du skal finde dit nøglekort frem, hver gang du skal logge på med NemID, der bliver lanceret om ganske kort tid.

Allan Christiansen, der er administrerende direktør hos teleselskabet Telmore, medgiver, at det kan være en pris, der er værd at betale.

"Kan du få alle danskere over på en én løsning, der er sikker og har en fælles adgangskode, så er det naturligvis noget, der også vil gavne en virksomhed som vores," siger han.

Ikke bulls eye

Men alligevel er direktøren for det netbaserede teleselskab kritisk over for NemID-løsningen.

"Efter min mening er den her løsning ikke ligefrem bulls eye i 2010. Vores kunder er typisk folk, der bruger internettet ofte og i det hele taget er hjemmevante bag en pc. Derfor kunne jeg godt have ønsket mig en løsning, der er mere brugervenlig over for de rutinerede brugere, som måske ikke synes, det er optimalt at skulle hive et kort frem, hver gang de skal logge ind på forskellige tjenester," siger Allan Christiansen.

"Derudover synes jeg også, at det er i overkanten, at en virksomhed hvert år skal betale enten en krone per login - eller 3,12 kroner per bruger for at bruge NemID," siger han.

Selv om det måske koster Telmore et sted mellem 150.000 og 300.000 kroner om året, så er det en pris, som Allan Christiansen er villig til at betale, hvis det i sidste ende er det, der betyder, at kunderne synes, at Telmore er et nemt og fedt sted at have sit telefon-abonnement, fortæller direktøren.

Skal ikke være en malkemaskine

"Jeg kan godt se et potentiale i en fælles og sikker login-løsning. Derfor er det min forhåbning, at NemID kan få en så stor udbredelse, at det kan virke som et lokomotiv for den danske nethandel. Hvis det bliver en succes, vil jeg derfor opfordre til, at DanID også i fremtiden fører en anstændig prispolitik og ikke bruger monopolet som en malkemaskine," siger han.

Johnny Bennedsen, administrerende direktør i DanID, erkender, at der kan være enkelte kunder, der vil mene, at det en anelse mere besværligt at skulle indtaste nøglekortkoderne, hver gang de skal logge på.

Men han påpeger, at flere danske banker (Sydbank og Jyske Bank, red.) allerede har gode erfaringer med nøglekort-systemet.

I sidste ende tror han, at selv de mere krævende brugere vil ende med at synes om systemet.

"Jeg tror faktisk, at folk i sidste ende vil ende med at finde den ganske behageligt, fordi det giver en øget mobilitet. Du kan logge på fra hvilken som helt pc uden at skulle bekymre dig om, at der er installeret en nøglefil," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere