Artikel top billede

Flere steder i verden er Julian Assange (tv) jaget vildt, men han tager det i stiv arm.

Forfulgt Wikileaks-stifter: Jeg frygter ikke for mit liv

Wikileaks-stifter træder frem og gyder olie på vandene.

Det er ikke alle steder at stifteren af Wikileaks, Julian Assange, nyder lige stor anseelse.

I sidste uge var Pentagon på jagt efter ham for at forhindre at over 250.000 fortrolige memo'er skulle offentliggøres på Wikileaks, og Julian Assange skulle angiveligt været gået under jorden af den grund.

Nu træder han så frem på et pressemøde i Bruxelles før en konference om censur i Europaparlamentet, hvor han gyder olie på vandene.

Vi passer på os selv

På mødet afviste han, at der er en menneskejagt i gang fra de amerikanske myndigheders side.

"Jeg er nødt til at forholde mig til det, vi faktisk ved. Og det amerikanske udenrigsministerium har afvist, at det prøver at få fat i os, og vi har heller ikke fået nogen henvendelser," sagde Julian Assange. Det skriver Pol.dk.

På trods af de rolige ord tager holdet bag websiden sine forholdsregler.

"Vi har været i lignende situationer mange gange før. Og vi tager de samme sikkerhedsforanstaltninger, som vi altid gør," sagde han.

"Der er mange mennesker, både i medierne og blandt vores støtter, som frygter for mit liv. Men det gør jeg ikke selv. Der er regioner, hvor jeg ikke bevæger mig, ikke mindst i USA, men ellers føler jeg mig ikke i særlig grad forfulgt," sagde Julian Assange på pressemødet.

"Det har vist sig i de seneste uger, at det politisk ikke er muligt for de amerikanske myndigheder at fortage sig noget imod os."

Wikileaks er blevet berømt og berygtet ved at offentliggøre hemmelige dokumenter fra en række virksomheder, interessegrupper og regeringer.

Et konkret eksempel på det var offentliggørelsen af Thomas Ratchacks jægerbog, da de danske myndigheder truede med at stoppe udgivelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere