Artikel top billede

Ny Outlook-konkurrent gør det gratis

E-mail-klienten Thunderbird er klar i en ny version, der blandt andet byder på større fleksibilitet og tunet sikkerhed.

Tema: Mozilla-samarbejdet, der måske er mest kendt for udvikling af Firefox-browseren, har også en e-mail-klient, der bærer navnet Thunderbird, på tapetet.

Den er kommet i en ny udgave, og open source-folkene har justeret en hel del i version 3.1, der er bygget på Gecko 1.9.2-platformen.

De mest synlige justeringer består i, at Thunderbird lader dig indlæse e-mail-beskeder i faneblade, som man kender det fra browseren. Derved kan man åbne mange beskeder ved siden af hinanden.

Samtidig har søgefunktionen fået en overhaling, og indeholder nu filtrering og en tidslinje, som man kan søge fra. For at få hurtigere søgninger, indekserer programmet de mails, der er modtaget.

Ifølge Mozilla skulle det også være blevet enklere at oprette sine mail-konti i klienten.

Tidligere var det nødvendigt at kende sine indstillinger for IMAP, SMTP og SSL/TLS. Nu behøver man blot at indtaste navn, mail-adresse og adgangskode, så finder programmet selv den korrekte opsætning.

Fokus på sikkerheden

Mail er en af de adgangsveje, som it-kriminelle ofte benytter sig af, hvilket medfører, at klienten skal holde fokus på dette område.

I Thunderbird 3 blokeres der nu automatisk for eksterne billeder i mails, og programmets spam-filter, der skal stoppe uønskede e-reklamer, har fået en overhaling.

Når man markerer en spam-mail, bliver informationerne samlet og analyseret af mail-klienten, hvilket angiveligt skulle giver en mere solid mur mod spam.

Programmet kan også benytte din mail-udbyders spam-filter.

Derudover advarer Thunderbird, hvis du klikker på et phishing-link.

Klienten udgives under åben licens, hvilket betyder, at den er frit tilgængelig og kan benyttes uden betaling.

Thunderbird findes både til Mac, Windows og Linux.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere