Stilskift: DKUUG skal være kendt

Ny direktør skal give brugergruppen, der har rødder i Unix, den opmærksomhed, gruppen fortjener, siger bestyrelsesformanden. 400 danske virksomheder er medlemmer.

Af Dorte Toft, IDG Online

Mens organisationer som Dansk Dataforening og Foreningen for Dansk Internet Handel evner at få opmærksomhed blandt IT-folk og medier, så har den store, mere teknisk orienterede brugergruppe med rødder i Unix-verdenen, DKUUG, levet en overset tilværelse. Det mener i hvert fald bestyrelsen, der derfor har derfor sagt farvel til direktør Bo Folkmann. Han kom til i sommeren 1997.

Ifølge bestyrelsesformand Myanne Olesen skal der nu findes en mere udadvendt, PR-orienteret direktør.

Gruppen blev stiftet i 1983, som den danske gren af såkaldte Unix User Groups, men for nogle år siden blev fokus udvidet til at omfatte åbne systemer. DKUUG har i dag 400 danske virksomheder som medlemmer.

- Vi ønsker en synliggørelse og profilering af os som en meget stor teknisk forening, der altid er blandt de første til at arrangere kurser, når ny teknologi melder sig. I dag er vi imidlertid en af branchens bedst bevarede hemmeligheder, siger bestyrelsesformanden for DKUUG, Myanne Olesen.

DKUUG har blandt andet haft problemer med at få nok deltagere til visse arrangementer, oplyser bestyrelsesformanden.

Myanne Olesen oplyser, at gruppen i dag står stærkt administrativt blandt andet takket være Bo Folkmanns indsats. DKUUG har ifølge bestyrelsesformanden derfor også de administrative muskler til at fungere som paraplyorganisation for en række andre brugergrupper, herunder på Linux-området. Medlemsskabet af DKUUG koster omkring 3.500 kroner for en virksomhed, mens personlige medlemsskaber kan tegnes for omkring 700 kroner plus moms.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere