E-drøm: Det er godt at Gugge

Tidligere dannede man en rockgruppe. I forår 2000 var det en e-butik. Lige nu leder vi atter efter fodfæstet. Men navnet bærer stadigt magien, hvadenten det er Boo, Boxman, Beatles, Before, Buzstop eller Gugge. For de repræsenterer drømmen.

Af Arne R. Steinmark, Computerworld Online

Det begynder med drømmen. Men det slutter med navnet. Mens e-handelsforretninger lukker, omsætningen forsvinder, personalestaben opløses i andre virksomheder, lever navnet videre.

Den nu lukkede e-pladeforretning Boxman vil genopstå med nyt indhold. Og svenske verdensberømte Boo går også igen fra på mandag den 30. oktober med helt ny profil. Toycity må dog lide med stadig at skulle fungere som blikfang ? dog med nye ejere.

Hvis stjernerne i første bølge af Den ny Økonomi ikke opnåede andet, så lykkedes det dem at demonstrere at massive markedsføringskampagner har en værdi af blivende karakter. Men også at drømmens efterliv ikke skal forklejnes.
Lad mig derfor betro Dem en hemmelighed. Jeg har også haft drømmen. Og som så mange andre, fik jeg ikke gjort så meget ved den.

Navnet

Efter drømmen kommer navnet. Fuldstændig som når man som teenager realiserer eller flirter med tankerne om at starte en rockgruppe. Et godt potent navn, der virkelig på sin egen bumsede måde signalerer stil og følsomhed eller blot aggressivitet og sex.

Lad mig straks spare læserne for mine egne historiske forslag. Men mange af navnene ville få indholdet i den Unge Werthers Lidelser til at minde om en viril rustur på Fontex. Og selv om jeg opnåede at være kortvarigt at være medlem af en ? i hvert fald i et mindre lokalområde ? legendarisk rockgruppe, så kan mine fortjenester på denne front opsamles i ordet: fiasko (Jeg kan heller ikke synge).

Det er også den dækkende beskrivelse for mine drømme om anderledes e-handel. For jeg gjorde aldrig noget ved det. Og strømmen med talrige venture-penge og villig kapital til konsumentrettede e-butikker, synes mig som huden efter en gåtur ved Vesterhavet på en stormende efterårsdag: Udtørret.

Planen

Nu da jeg derfor har forpasset muligheden for at score et par hurtige millioner, så vælger jeg derfor at offentliggøre projektet. Måske andre mere vovelystne kan se en mulighed:
Det begynder med busser. Busser, der farer rundt i danske byer med reklamer på siden. Der står: Det er godt at Gugge ? eller - Gugger du? Lad os Gugge sammen! ? eller der står: Må du Gugge?

En måned senere kører busserne rundt med teksten: Gugge 1. december.

I december slås dørene op til www.gugge.com og forbrugere vælter i tusindtal nysgerrigt ind på siden.
Her præsenteres de for ti forslag til, hvad, hvordan og hvorfor Gugge-konceptet skal fungere: Stem her! Vinderne bestemmer.

Nå, De synes, det er langt ude? Jeg fik faktisk et par tilbud fra et par svenskere i januar, som opfordrede mig til at udarbejde en forretningsplan. Men så kom marts-krisen og i øvrigt var svenskerne fulde. Eller var de?.

- Det skal hedde Gugge Royal, sagde svensker nummer to og skrev navnet med en spritpen på armen og noget af sit hvide skjorteærme.

Det begynder med en drøm. Gugge kommer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere