Analytikere: NavisionDamgaard klar til salg

Børsmarkedet har umiddelbart taget godt imod fusionen mellem de to danske softwarehuse Damgaard og Navision. I første omgang kan de to virksomheder udnytte store synergier ved udvikling og salg. På længere sigt er den nye virksomhed et attraktivt købsemne.

Af Daniel Bergsagel, Computerworld Online

Kursen på Damgaards og Navisions aktie på Københavns Fondsbørs steg umiddelbart med henholdsvis 27 og 17 procent efter meddelelsen om de to selskabers planer om fusion. At de to selskaber fandt en virksomhed at ægte var ikke den store overraskelse. Men at det netop bliver de to gamle ærkerivaler, der slår pjalterne sammen havde de færreste forudset.

- Markedet for ERP-selskaber har været så presset, at der kun var to muligheder tilbage for de to virksomheder. Enten at blive opkøbt eller at fusionere med et andet selskab, siger analytiker og administrerende direktør i analysevirksomheden Giga Informations Group, Edward O´Hara. Han mener, at samarbejdet vil lykkes i et par år, men at det nye selskab på sigt bliver opkøbt.

- På sigt vil vi nødvendigvis se, at det nye selskab bliver opkøbt eller indgår i en tæt alliance med en af de store selskaber eksempelvis SAP eller People Soft, siger O´Hara.

Aktieanalytiker i Sydbank Dennis Damgaard (der er ikke familiebånd til virksomheden, red.) mener som O´Hara, at man ikke kan afvise at det nye selskab i fremtiden bliver opkøbt.
- Spørgsmålet er, om det nye selskab er stort nok til at klare sig i en international konsolideringsfase. Sammen er de to selskaber måske endnu mere attraktive til at blive opkøbt af et af de store selskaber, der ønsker at komme ind på markedet for løsninger til mellemstore virksomheder, siger Dennis Damgaard.

På den positive side mener Dennis Damgaard, at der er meget at hente i at slå de to selskabers udviklingsafdelinger sammen, og at der kan vindes meget i forhandler- og distributionsnettet. Hvor hurtigt de to selskaber formår at udnytte disse synergier afhænger af, hvordan de næste måneder kommer til at forløbe. Og så er vi tilbage til overraskelsen og de to ærkerivaler.

- Spørgsmålet nu er, hvordan medarbejderne tager situationen. Hvordan passer de to virksomheders kulturer til hinanden, kan de holde på medarbejderne, og hvordan har de to administrerende direktører tænkt sig at koordinere opgaverne, spørger Dennis Damgaard, der hæfter sig ved at begge selskabers administrerende direktører skal dele stolen som ledende direktør i det nye selskab.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

WSP Danmark A/S

MicroStation konsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere