Y2K-fejl stoppede norske tog

År 2000-problematikken ramte de norske statsbaner med et års forsinkelse. Helt nye ekspres- og lufthavnstog stod stille ved overgangen til datoen 31.12.2000.

Af Jens Bertelsen, Computerworld Online

Computerfejlen Y2K, der tiltrak sig alle IT-folks opmærksomhed for nøjagtig et år siden, har pludselig ramt de norske statsbaner, NSB. Stribevis af helt nye ekspres- og lufthavnstog stod stille ved overgangen til datoen 31.12.2000.

Fejlen medførte forsinkelser på en del togafgange, men problemet blev midlertidigt løst ved at stille urene i togene tilbage til den 1. december 2000.

Direktør Ronny Solberg fra togfabrikanten Adtranz siger til norske Dagbladet.no, at togene blev grundigt testet for år 2000-fejl (Y2K).
- Men vi tænkte ikke på at prøve datoen 31.12.2000, indrømmer han.

I Danmark har DSB ikke haft problemer, selvom statsbanerne råder over mange togsæt leveret af Adtranz, blandt andet Øresundstog, IC- og IR-tog.
- Vi forventede, at den slags problemer skulle være opstået for et år siden, siger Ole Hansen, DSB Kommunikation, til Computerworld Online.

Y2K-fejlene opstod ved overgangen fra år 1999 til 2000, fordi gammelt IT-udstyr kun brugte de to sidste cifre i årstallet ? og år 2000 blev derfor tolket som år 1900. Massive investeringer i nyt udstyr forhindrede dengang større problemer i forbindelse med årsskiftet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere