Giga-mand bag ny superchip

Med penge og erfaring fra Giga-succesen udfordrer ingeniør Carsten Rasmussen verdensmarkedet for trådløs mikroelektronik. Silicide, som hans selskab hedder, skal med en lille radiochip ud og lægge arm med giganter som Texas Instruments og Motorola.

I Københavns indre by sidder 15 mennesker i al stilhed og forbereder et frontangreb mod verdens største chipvirksomheder. De er alle ansat i Silicide, en dansk højteknologisk elektronikvirksomhed, der inden længe introducerer et avanceret bluetooth-chipsæt til alverdens mobilproducenter.

- Vi har helt klart potentiale til at blive en ny Giga-succes. Men det er ikke vores mål at blive købt eller solgt. Målet er, at lave en god forretning og alt andet lige ligger vi i et område, der har et rimeligt stort potentiale i fremtiden, siger manden bag Silicide

Han hedder Carsten Rasmussen og er uddannet elektroingeniør med speciale i mikroelektronik og halvlederfysik. Før han startede Silicide i maj 2000 arbejdede han i Nokia og Giga, hvor han fik ideen til den nye virksomhed. Startkapitalen kom, da Giga blev solgt til amerikanske Intel.

Silicides to direktører, Carsten Rasmussen (tv) og Rashad Jordan Elsubaihi, tror deres bluetooth-chipsæt har et stort potentiale. Den danske virksomhed skal blandt andet konkurrere med firmaer som Texas instruments og Motorola om mobilproducenternes gunst.
- Allerede på det tidspunkt vidste jeg, hvad det var for et produkt, jeg skulle udvikle. I Nokia havde vi snakket om Bluetooth, og jeg havde set, hvad der blev udviklet inden for det område. Da jeg havde fået pengene fra Giga-salget, startede jeg Silicide i løbet af en måned, siger Carsten Rasmussen.

Kombinerer analog og digitalt design

Chipsættet, Silicide har udviklet, er en kombination af analogt og digitalt design. Den analoge del - radio-chippen, udmærker sig ifølge Carsten Rasmussen ved at have en lav kostpris, et lavt strømforbrug og ved at være meget robust, selvom den er placeret i nærheden af andre radiosendere.

Den digitale del udmærker sig ved at være meget fleksibel i forhold til de programmer og enheder, som chipsættet skal bruges i.

Hvor mange penge Carsten Rasmussen har investeret i selskabet, vil han ikke ud med, men ifølge Computerworld Onlines oplysninger fik hver ansat i Giga 15 millioner kroner, da selskabet blev solgt.

I dag har Silicide fået en ekstern investor i Michael Leire, der fulgte med Giga til Intel. I bestyrelsen for Silicide sidder desuden Ole Falholt fra J.P. Morgan, Allan Uhrenholt fra NKT og advokat Kim Håkonsson.

Carsten Rasmussen er i dag teknisk direktør i selskabet, mens han har ansat Rashad Jordan Elsubaihi som administrerende direktør. Tilsammen sidder de to direktører på mere end 90 procent af aktiekapitalen.

Rashad Jordan Elsubaihi eller Jordan, som kollegerne nøjes med at kalde ham, er uddannet produktionsingeniør, men har suppleret den med en HD i regnskabsvæsen. Det og fire år som systemkonsulent i IT-branchen har givet ham en værdifuld cocktail, mener Jordan.

- Når man én gang er tekniker, så er man altid tekniker. Selvom jeg valgte management-vejen, så forstår jeg de overordnede tekniske linier. Det giver mig en styrke, at jeg også er tekniker, når jeg er ude at snakke med kunderne, siger Silicides administrerende direktør.

Kender kundernes krav

Situationen er i dag, at udviklingsarbejdet er under vejs og Carsten Rasmussen forventer at have en prototype klar om et halvt år.

Det færdige produkt kommer først på gaden om halvandet år, men Silicide har allerede nu indgået udviklingsaftaler med forskellige elektronikproducenter, der på sigt sandsynligvis ender i Silicides kundeportefølje.

Til den tid har Bluetooth-chipsættet kostet 20 millioner kroner at udvikle, hvilket ifølge Carsten Rasmussen er billigt i forhold til de store chipproducenter, der ofte bruger ti gange så meget på at udvikle noget tilsvarende.

Da Bluetooth er en åben standard, er Silicide ikke den eneste virksomhed i verden, der har fremstillet et Bluetooth-chipsæt, der kombinerer analogt og digitalt design. Men Silicides chipdesignere har alle en fortid i mobilindustrien og ved derfor præcis, hvilke egenskaber de skal satse på i udviklingen af Bluetooth-chipsættet.

- For at differentiere os fra konkurrenterne har vi valgt at satse på nogle parametre, som vi ved er et problem i mobiltelefoni-systemer. Vores ingeniører, der har en fortid i mobiltelefonindustrien, har faktisk en gang siddet på den anden side af bordet og bedømt andre leverandørers chips. Så de ved hvilke tekniske specifikationer, der er vigtige for kunderne, siger Jordan.

Han understreger, at der ikke er tale om en revolution i det chipsæt, der skal kickstarte Silicides eventyr.

- Vi laver ikke mirakler, men derimod en god købmandsforretning. Det vi konkurrerer på er pris, tekniske parametre, og kundeservice. Gigas ingeniører var ikke verdens bedste, men de fokuserede på et område og gjorde det godt, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere