Sony vil også være ultra bærbar

Den nye Vaio UX50 er Sonys bud på en UMPC. I modsætning til konkurrenterne har den både tastatur og Edge, så man også kan komme på nettet via GSM.

Det er to år siden, at Sony sidst har opdateret sin serie af Vaio ultra-kompakte pc'er. Men nu er tiden moden, og elektronikgiganten lancerer så sin hidtil mindste Vaio, der hedder UX50.

Sony kalder selv UX50 for en "Micro PC", men rent specifikationsmæssigt minder den om en UMPC (Ultra Mobile PC).

Skærmen er noget mindre end hos konkurrenternes UMPC'er, kun 4,5 tommer fylder skærmen, der er berøringsfølsom og kan bruges med den medfølgende pen.

I modsætning til andre UMPC'er har UX50 et tastatur, der dukker op, når man skyder skærmen op. Tastaturet er lidt bette, men er nok nemmere at bruge end pennen.

Hvis man vil på nettet, har man WiFi, EDGE og Bluetooth til sin rådighed. Og med Sonys SmartWi teknologi skiftes der automatisk mellem de tre trådløse netteknologier, uden at man skulle lægge synderlig mærke til det.

Der er indbygget to kameraer, som er fint ved for eksempel videokonferencer. Og er man utilfreds med skærmens lille størrelse, kan man tilslutte en større skærm via en VGA-adaptor.

Den nye Vaio kører Windows XP Pro på en Intel Core Solo U1300 (1,06 gigahertz) processor, har 512 megabyte ram, fingeraftrykslæser og kan læse FeliCa smart card. Den måler 150x32x95 millimeter og vejer 520 gram.

I første omgang kommer UX50 med en harddisk på 30 gigabyte, men senere kommer der en model med 16 gigabyte flashdrive.

I Japan kan UX50 allerede købes i denne måned og kommer i juli til USA, hvor den koster 1.800 dollar, cirka 10.400 kroner.

Vaio-serien sælges ikke i Danmark, og UX50 kommer nok ikke til salg her i landet. Heller ikke Samsungs UMPC, Q1 , kommer hertil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere