Garmin går GPS-grassat

Efter succesen med den første Garmin Nüvi GPS-navigator følger amerikanske Garmin nu op med seks nye GPS-navigatorer. De har fuld Bluetooth-support og telefon-integration.

GPS-navigatorer sidder i ualmindeligt mange danske forruder. Det skyldes ikke mindst det danske afgift-system, der sikrer, at en fabriksmonteret GPS-navigator hurtigt kommer til at koste det tredobbelte, når den nybagte bilejer får overdraget nøglerne.

Mange af navigatorerne er fra amerikanske Garmin, der i flere år har været blandt de førende producenter af GPS-udstyr. Sidste år oplevede Garmin stor succes med sin meget roste lille Nüvi-serie, og nu lancerer Garmin tre nye modeller i denne serie.

Det drejer sig om Nüvi 360 til 6.299 kroner, Nüvi 310 Deluxe til 4.999 kroner samt Nüvi 310 til 4.499 kroner. Forskellen imellem modellerne findes primært i, hvor meget kortmateriale der leveres med enheden. Fælles for alle Nüvi-modellerne er, at de som noget nyt vil have Bluetooth, sådan at du kan tilslutte din Bluetooth-mobiltelefon til enheden og anvende den som et håndfrit sæt. Som i de tidligere modeller er der fortsat understøttelse af MP3-musik og billedvisning via det indbyggede SD-slot.

En del af Nüvi'ens succes kan sikkert tilskrives den lille størrelse, der sikrer, at GPS'en kan tages med i lommen. Her kan Garmin dog i løbet af juni vente at få konkurrence fra Fujitsu Siemens lille LOOX N100, der med en vægt på cirka 100 gram bliver en af markedets letteste navigatorer.

Ud over Nüvi-modellerne har Garmin også lanceret tre modeller i det kendte Streetpilot-mærke. Her er priserne for Streetpilot c550 på 5.799 kroner, for c510 deluxe er den 3.799 kroner og for den mindste c510 er prisen 3.399 kroner.

Igen er forskellen i prisen bestemt af, hvor meget kortmateriale du har brug for, men samtidig er det kun Streetpilot c550, der har indbygget Bluetooth. Til gengæld har både c510 deluxe samt topmodellen c550 en medfølgende TMC-modtager, som sørger for, at du automatisk styres uden om trafikpropper.

Ud over bil-navigatorerne har Garmin også lanceret to sports-GPS'er: Forerunner til løbere og Edge til cyklister. Her er der mulighed for at kombinere GPS'ens data med puls-målere og - via det medfølgende kortsoftware - genopleve cykelturen fra kontorstolen inklusive data om højde, puls og fart på hele ruten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere