Slæbbar spilledjævel fra Dell

Der er ikke sparet på kræfterne i denne maskine, og det afspejler sig i vægten på knapt fire kilo.

Dell XPS 1710

Det er efterhånden ikke længere en nyhed, at spilindustrien handler om penge – mange penge. Faktisk så mange, at indtægterne fra spil og merchandise, der knytter sig til en film, kan overgå indtjeningen fra selve filmen.

Samtidig har virkeligheden efterhånden aflivet clicheen om, at spil spilles af 13-17 årige drenge med uren hud, efterhånden som undersøgelser viser, at den gennemsnitlige computerspiller er først i 30’erne.

Meget er selvfølgelig konsoller som Playstation eller Xbox, men en hel del af markedet er pc-baseret. Det marked vil Dell gerne ind på med sin XPS-serie af stationære og bærbare, hvilket også blev understreget, da Dell for nylig købte entusiast-producenten Alienware, der netop er kendt for at levere ultrakraftige spillebærbare.

Man har da heller ikke sparet på noget i Dells XPS 1710. Her er både inkluderet en superkraftig Intel T2500 Core Duo-processor på 2 GHz og en flot 17"-skærm med en imponerende opløsning på 1.920x1.200 pixels. Den slags specifikationer vejer tungt – hele 3,99 kilo. Ikke vanvittigt, men heller ikke en fiks lille sag, som du lige smider i rygsækken og tager på langfart med.

Hurtigste bærbare grafik

I centrum på maskinen er imidlertid et GeForce Go 7900GTX med 512 MB ram, der aktuelt er det hurtigste grafikkort til bærbare. Dette kraftværk leverede da også en imponerende score på 8.404 3DMark05 point – imponerende.

Maskinen er dermed velegnet til de fleste nyere spil, for eksempel lidt Battlefield 2 i toget, bare sidemanden ikke skal have noget på bordet også. Forvent dog ikke at kunne spille Oblivion i den fulde opløsning med alle detaljer, noget selv superkraftige stationære pc'er taber pusten ved.

En vigtig del af Dells XPS-serie er designet, der tydeligt skal signalere, at her er tale om en bærbar ud over det sædvanlige. Når det gælder XPS, er låget af højglanspoleret plastik og præget med store XPS-logoer.

At der er tale om noget usædvanligt, understreges desuden af, at der fra logoerne og samtlige ventilationshuller stråler rødt lys ud. Tanken ledes uvilkårligt hen på ældre sænkede Kadet'er med lys og hækspoilere. En fiks detalje er, at lyset kan skiftes fra røde til grønne eller blå nuancer, ligesom styrken kan justeres via det medfølgende software. Er du ikke til den slags lir, er det heldigvis også muligt at slukke helt for lyset. Men en sjov detalje, som er med til at live det ellers lidt kluntede design op.

Har du ikke noget imod vægten, og vil du have den nok kraftigste spilbærbare på det danske marked, er Dell XPS 1710 noget for dig. Ud over hardwaren er det lækkert at finde detaljer som en DVI-port til fladskærmen og hele seks USB 2.0-porte. Desværre larmede den leverede 80 GB harddisk på 5.400 RPM lidt mere, end vi er vant til, så overvej eventuelt muligheden for en anden disk, for eksempel en hurtigere disk på 7.200 RPM.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Sports Connection ApS

IT Business Developers
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere